Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

OuderenOnline in woonzorgcentrum De Beyart

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • OuderenOnline in woonzorgcentrum De Beyart

  Morgen, 12 december 2014, om 14.30 uur, is OuderenOnline aanwezig in Woonzorgcentrum De Beyart aan de Brusselsestraat 38 te Maastricht.  Woonzorgcentrum De Beyart, gelegen in een parkachtige omgeving van ruim drie hectare, in het hart van Maastricht, ressorteert onder een autonome stichting genaamd: Stichting Woonzorgcentrum De Beyart.

  De Beyart heeft een gevarieerd zorgaanbod dat bestaat uit:
  - Wonen voor religieuzen op basis van pension
  - Wonen voor religieuzen aangevuld met thuiszorg
  - Volledig verzorgd wonen in het verzorgingshuis op AWBZ basis
  - Kortdurende opname na verblijf in ziekenhuis t.b.v. herstel
  - Dagopvang en dagverzorging
  - Verpleeghuiszorg (voor mensen met psychogeriatrische problemen)

  Voor zover de bewoners en belangstellenden nog niet werken met een PC of laptop, dan wel dat zij zich (nog) niet veilig voelen op het grote World Wide Web, bieden wij hun de mogelijkheid aan om alsnog te leren hoe zijn "online" kunnen geraken.
  Uiteraard gebeurt dit wederom aan de hand van een prachtige historische beschouwen van ons gewaardeerd MO-lod Wigo en in samenwerking met de Stichting Kompas Nederland.
  Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

 • #2
  De Beyart en de wereld

  Ik denk dat jullie zullen merken dat men op De Beyart voorlijker is dan bij andere woonzorgcentra in de stad. Een nog tamelijk groot aantal bewoners behoort tot de wereldwijd werkende congregatie van de broeders van Maastricht. Al in het midden van de jaren 1990 was het mogelijk op De Beyart in te loggen op het WorldWideWeb, al ging dat toen nog via een dure telefoonverbinding. Lang niet alle broeders hadden daar belangstelling voor, maar er was zeker al een groepje dat via die verbinding contact onderhield met hun collega's in Indonesië, Chili, Ghana en andere Beyartse 'missielanden'; soms omdat ze er zelf vanwege hun gezondheid hadden moeten vertrekken en dertig of veertig jaar werken en vrienden hadden moeten achterlaten.

  Tegenwoordig is naar ik meen overal in de gebouwen kabel en/of wifi beschikbaar. Niemand hoeft zonder Internet te zitten. Dat wil niet zeggen dat OuderenOnline voor de vaak naar De Beyart gaat. Er zijn ongetwijfeld broeders-spijtoptanten voor wie dit een nieuw communicatiemiddel kan gaan worden. Dat geldt ook voor de vrouwelijke religieuzen en de vele leken die daar nu wonen.

  Maar een computer heb je niet in een vloek en een zucht, ze blijven geld kosten. Misschien zou OuderenOnline de directie (dhr. Math van Lier) kunnen suggereren een of twee computers in de openbare ruimte te plaatsen. Dan zou iedereen een beetje kunnen oefenen zonder een eigen apparaat aan te hoeven schaffen. Er zal beslist binnen de organisatie iemand te vinden zijn die die twee computers weer aan de praat wil krijgen als ze door het gehannes van de schutters vastgelopen zijn. Ik maak in een andere context mee dat zo'n computerhoekje werkt en uiteindelijk tot zelfvertrouwen en een eigen apparaat leidt.

  Opmerking


  • #3
   Geslaagde OuderenOnline-bijeenkomst in De Beyart

   Oorspronkelijk geplaatst door Clio Bekijk bericht
   (..)

   Tegenwoordig is naar ik meen overal in de gebouwen kabel en/of wifi beschikbaar. Niemand hoeft zonder Internet te zitten. Dat wil niet zeggen dat OuderenOnline voor de vaak naar De Beyart gaat. Er zijn ongetwijfeld broeders-spijtoptanten voor wie dit een nieuw communicatiemiddel kan gaan worden. Dat geldt ook voor de vrouwelijke religieuzen en de vele leken die daar nu wonen.

   Maar een computer heb je niet in een vloek en een zucht, ze blijven geld kosten. Misschien zou OuderenOnline de directie (dhr. Math van Lier) kunnen suggereren een of twee computers in de openbare ruimte te plaatsen. Dan zou iedereen een beetje kunnen oefenen zonder een eigen apparaat aan te hoeven schaffen. (...).
   Zoals aangekondigd zijn wij vorige week vrijdag, 12 december 2014, inderdaad in het woonzorgcentrum De Beyart geweest.
   Het was en werd een verrassend goede bijeenkomst.
   Met een opkomst van circa 30 belangstellenden was de interesse redelijk groot.

   Click image for larger version

Name:	Foto720-EJJEHQNL.jpg
Views:	469
Size:	33,5 KB
ID:	96508
   Aankomst van enkele belangstellenden in De Beyart (Foto: Pier © Stichting MestreechOnline)

   De Beyart blijkt inderdaad over goede wifi- en internetverbindingen te beschikken.
   Grappig was om te zien dan naast de internet verbindingen nog een boekenkast stond met diverse bijbels en....... de 26 delige Winkler Prins Encyclopedie

   Bij navraag onder de circa 30 belangstellenden bleek dat slechts 6 aanwezigen (af en toe) beperkt gebruik maakte van internet.
   Degenen die gebruik maken van het internet beperken dat gebruik tot e-mailen en het lezen van de krant en/of ander nieuws.

   Ons MO-lid Wigo gaf de aanwezigen een prachtige uitleg over hetgeen hij, via internet!!, te weten was gekomen over de geschiedenis van De Beyart.
   Deze geschiedenisles zou zeker niet misstaan op ons forum!!

   Vanaf de jaren dertig van de vorige eeuw waren sommige geschiedkundige voorbeelden voor de oorspronkelijke aanwezige bewoners van De Beyart herkenbaar en werden met veel enthousiasme aanvullingen gegeven.

   Na deze introductie was het tijd voor de uiteleg wat internet nu precies is.
   Hiervoor schakelen wij al sinds enige tijd onze internetvriendin steffie in.
   Aan de hand van Steffie nemen wij de aanwezigen stap voor stap mee naar de (on)mogelijkheden van het internet.

   De interactie vanuit de zaal was deze keer zéér groot. Dat maakt het alleen maar prettiger en zeker interessanter voor de aanwezigen.

   Na afloop werden diverse personen uitgelegd hoe zij desgewenst de eerste veilige stappen kunnen zetten op het internet door bijvoorbeeld te beginnen bij MestreechOnline.
   Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

   Opmerking

   Bezig...
   X