Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

OuderenOnline in Croonenhoff te Heer

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • OuderenOnline in Croonenhoff te Heer


  Vandaag, donderdag 27 november 2014, om 14.30 uur, waren wij te gast in de lounge van Zorghuis Croonenhoff aan de Veldstraat te Heer-Maastricht.

  Ongeveer 17 belangstellenden hadden hun weg gevonden naar OuderenOnline.
  Een slimme bewoner kwam voor de bijeenkomst even informeren of een vrijwilliger van OuderenOnline even naar zijn printer kon komen kijken, want nadat die gereinigd was door deze of gene, functioneerde de printer niet meer.
  Onze vrijwilliger Frans is nooit te beroerd om te helpen en bood spontaan aan om na de bijeenkomst even bij de bewoner langs te gaan.

  Van de overige deelnemers waren er slechts twee die (met enige regelmaat) werkten op een laptop. Alle andere bewoners hadden totaal geen ervaring met PC's/laptops, laat staan met het internet.

  Wigo nam de deelnemers, via een historisch praatje over Heer en omgeving, mee naar de jonge jaren van de deelnemers. Dat alles met filmpjes en foto's gevonden op internet.
  De deelnemers reageerden hier bijzonder enthousiast op.
  Zo kregen de bewoners van het zorghuis Croonenhoff ook te horen waar de naam van het in 2010 geopende gebouw vandaan komt.
  De naam blijkt afkomstig van het landgoed Huize Eyll langs de Rijksweg in Heer. Dat is ook te lezen op de bevriende website van Mestreechtersteerke.

  De "ervaren" deelnemers gaan, wellicht vandaag nog, ons forum bekijken en melden zich waarschijnlijk vandaag nog aan.
  De overige (nog) onervaren bewoners laten de vandaag opgedane ervaring even bezinken en zoeken dan wellicht contact met het SKN-project Doe mee met ICT.

  Een aanwezige deelnemer en oud-bewoner van krejjedörrep / Quartier Amélie wist nog fantastische herinneringen te reproduceren van deze helaas in augustus 1944 verloren gegane Maastrichtse wijk.
  Het zou prachtig zijn als deze bewoner zijn herinneringen na enige tijd zelf op MestreechOnline zou kunnen zetten  (Foto's: Pier)
  Last edited by Pier; 15 december 2014, 21:01.
  Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd
Bezig...
X