Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Invoering wietpas

Sluiten
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Gast
    Gast antwoordde
    Dit gaat nog heel spannend worden. Je weet nooit wat de rechter gaat beslissen. In het geval van de Köbbesweg was de gemeenteraad not amused, toen de rechter de locatie afwees. Er staan grote belangen op het spel zowel voor de gemeente als voor de coffeshopexploitanten. Het zou wel eens voor een van de partijen alles of niets kunnen worden. Wat weegt zwaarder vrij verkeer en gelijke rechten of het terugdringen van de lokale overlast vanwege de aanzuigende werking op de illegale handel in en rondom de stad ?

    Leave a comment:


  • wim54
    replied
    di 27 mrt 2012, 21:55

    Hoes weigert proefproces tegen wietpas

    MAASTRICHT - De gemeenteraad van Maastricht wil dat de gemeente een proefproces gaat voeren tegen invoering van de wietpas. De raad nam dinsdagavond een motie met deze strekking aan. Maar burgemeester Onno Hoes (VVD) weigert deze motie uit te voeren, liet hij de raad weten.

    Het proefproces moet duidelijk maken of het weren van buitenlanders uit coffeeshops juridisch wel is toegestaan. Hoes wil echter gewoon de wet strikt handhaven. Na 1 mei geldt de wietpas voor alle coffeeshops in het zuiden van Nederland.
    De Maastrichtse coffeeshops spannen binnenkort een kort geding aan tegen de invoering van de wietpas. Als dat niet het gewenste resultaat oplevert, willen ook zij een proefproces uitlokken.

    http://www.telegraaf.nl/binnenland/1...wietpas__.html
    Last edited by Pier; 16 december 2014, 21:09. Reden: Foto verwijderd ivm ontbreken auteursrechten

    Leave a comment:


  • wim54
    replied
    Topadvocaat Spong ziet ook geen heil in wietpas



    "De wietpas invoeren kan helemaal niet. Dat moeten jullie in Maastricht toch weten, in de stad waar het Verdrag van Maastricht, is getekend. Een verdrag waarin we het vrije verkeer van personen, goederen en diensten zo belangrijk vinden. Dan kun je toch geen Belgen of Fransen of wie dan ook uitsluiten?"
    Dat zei de bekende strafpleiter Gerard Spong uit Amsterdam gisteravond in Maastricht. De advocaat was in de stad voor een lezing voor lokale ondernemers. Spong betoogde dat Maastricht de coffeeshops helemaal niet kwijt wil, omdat zo veel mensen er aan verdienen. "U als ondernemer geeft het misschien niet zo snel toe, maar de miljoen bezoekers van de coffeeshops spenderen veel geld in de stad. Stelt u zich maar voor. Eén miljoen bezoekers die allemaal wel een kop koffie, thee of cola drinken of iets eten. En wat dacht u van de coffeeshops? Die moeten eens in de zoveel tijd geschilderd worden, of er moet een kleine verbouwing gebeuren. Dat doen lokale ondernemers," zo hield hij de ondernemers voor.
    foto: Jean Pierre Geusens

    http://maastricht.dichtbij.nl/112/to...n-heil-wietpas

    Leave a comment:


  • wim54
    replied
    Meerderheid raad Maastricht voor proefproces rond wietpas

    MAASTRICHT - Een meerderheid van de Maastrichtse gemeenteraad vind dat het college van burgemeester en wethouders snel duidelijkheid moet geven over de juridische haalbaarheid van een proefproces rond de invoering van de wietpas. Dat is de strekking van een motie die vanavond ter sprake komt tijdens de raadsvergadering.
    Volgens D66, PvdA, GroenLinks, Stadsbelangen Mestreech en de Partij Veilig Maastricht (samen goed voor 21 van de 39 zetels) kunnen juridische fouten rond het eventuele sluiten van een coffeeshop, leiden tot enorme schadeclaims.
    Geen sluiting voordat de rechter heeft gesproken
    Volgens de partijen die de motie steunen, is het van het grootste belang dat de invoering van de pas - in Maastricht per 1 mei - voordat er handhavend wordt opgetreden eerst juridisch wordt getoetst. De partijen roepen het college dan ook op om, zodra na 1 mei blijkt dat een coffeeshop zich niet aan de nieuwe richtlijnen houdt, naar de rechter te stappen alvorens tot sluiting over te gaan. ,,De coffeeshop waartegen het proefproces wordt gevoerd conform de geldende wet- en regelgeving een besluit te overhandigen ten aanzien van de overtreding van het I-criterium (het beginsel dat een coffeeshop alleen mag verkopen aan ingezetenen, red.), maar deze sanctie niet ten uitvoer te leggen”, aldus de motie die vanavond wordt ingediend.
    'Burgers hebben recht op duidelijkheid'
    Volgens de partijen hebben de burgers van Maastricht er op om op korte termijn te weten of de wietpas juridisch haalbaar is. Ze wijzen er verder op dat uitkomsten van de juridische haalbaarheid van de wietpas van invloed zijn op het wel of niet doorzetten van het spreidingsplan coffeeshops.
    http://maastricht.dichtbij.nl/stad/m...s-rond-wietpas

    Dit had toch al veel eerder kunnen gebeuren naar mijn mening .

    Leave a comment:


  • Gast
    Gast antwoordde
    Wat maakt het uit de kosten de gemeente,
    dus wij betalen de kosten wel.

    De gewone burger..

    Leave a comment:


  • wim54
    replied
    Deel gemeenteraad eist spoedberaad na uitspraak Raad van State over coffeeshop



    Is Maastricht de weg kwijt in het coffeeshop-dossier? Archieffoto ANP

    Een extra commissie Algemene Zaken & Middelen na afloop van de reguliere raadsvergadering. Dan moet er nogal wat aan de hand zijn, zou je zeggen, en volgens een deel van de Maastrichtse gemeenteraad is dat ook zo. D66, PvdA, GroenLinks, Stadsbelangen, SP en PVM zijn naar eigen zeggen not amused over het feit dat de Raad van State het dossier Köbbesweg (onderdeel van het jaren geleden in gang gezette spreidingsplan coffeeshops) vernietigd heeft. Ze willen komende dinsdag na afloop van de raadsvergadering opheldering over hoe dit heeft kunnen gebeuren. Tevens vragen de partijen zich af of er nog enige reparatie mogelijk is.
    De Raad van State verwees gisteren het bestemmingsplan waarmee de gemeente een vastiging van een coffeecorner nabij de grens met Eijsden-Margraten had willen regelen naar de prullenmand. Volgens de rechters is een coffeeshop strikt genomen een illegale instelling (ondanks het gedoogbeleid), waarvan de vestiging nooit kan worden vastgelegd in een bestemmingsplan. Ook had de gemeente volgens de Raad van State Maastricht moeten wachten op de wietpas, die net als ‘operatie coffeecorner’ is bedoeld om de overlast rond coffeeshops in te dammen.
    ,,Feitelijk is het dossier dus weer terug bij af”, concluderen D66, PvdA, GroenLinks, Stadsbelangen, SP en PVM in een gezamenlijk persbericht dat is opgesteld door D66-raadslid Richard Schoffeleers.
    De partijen zeggen ‘nogal verbaasd’ over deze conclusie van de Raad van State. Drie jaar geleden (na een eerdere vernietiging door de Rechtbank Maastricht) was immers verzekerd dat het dossier nu goed zou worden uitgezocht en 'rechtbankproof' zou zijn, stellen ze. ,,Dit blijkt dus wederom niet het geval. Partijen zijn not amused over deze gang van zaken. De kosten van het voortraject, inclusief juridische bijstand beginnen toch aardig de pan uit te rijzen.”

    http://maastricht.dichtbij.nl/stad/d...ver-coffeeshop

    Leave a comment:


  • Painterartist
    replied
    Oorspronkelijk geplaatst door wim54 Bekijk bericht
    wil wel eens graag cijfers zien wat coffieshops aan loonbelasting en omzet belasting betalen wie weet daar iets over ?
    Meneer Marc Josemans, voorzitter/woordvoerder van de VOCM die kan je een hoop vertellen maar ik weet niet of hij dat doet. ik kan je maar een beetje vertellen en ik doe dat dan ook.

    Er werken ongeveer 4500 personen in de coffeeshopbranche. Over de verkoop van softdrugs betaalt de coffeeshop geen omzetbelasting (btw) omdat deze heffing over verbodenhandel op grond van Europese-jurisprudentie niet is toegestaan. Er wordt ook geen accijns op geheven. Er wordt wel inkomstenbelasting in de hoogste schijf geheven op coffeeshops. Officiële en exacte cijfers zijn daarover natuurlijk niet bekend Schattingen, op landelijke basis, betreffende circa 650 coffeeshops, spreken over een omzet van 2 miljard en over verkoop van 280.000 kilo softdrugs per jaar.
    Last edited by Painterartist; 24 maart 2012, 09:38.

    Leave a comment:


  • wim54
    replied
    Iedereen vergeet schijnbaar de tijd voordat er coffieshops waren in Maastricht.
    Toen was Maastricht ook al een "drugsstad" .
    Dat weet iedereen die toen uitging in Maastricht.

    En dat er niets door de overheid aan verdient word is ook niet juist ,
    wil wel eens graag cijfers zien wat coffieshops aan loonbelasting en omzet belasting betalen wie weet daar iets over ?

    De bestrijding van drugsrunners dat kost veel geld maar ik vind drugsrunners en coffieshops nog altijd twee verschillenden onderwerpen.

    Zelf denk als er strakjes geen coffieshops meer zijn de drugsrunners er wel nog zijn .

    Leave a comment:


  • Painterartist
    replied
    Oorspronkelijk geplaatst door Kermit Bekijk bericht
    En @klaas dit kost handenvol geld en levert niets op. Met het geld van de drugbestrijding kan je heel wat duurzame landbouw opzetten tegen de honger en ondervoeding van kindertjes.
    Drugsbestrijding en het hele politieke circus erom heen kost handen vol geld. De handel in (soft)drugs is evenwel zeer lucratief. De Nederlandse consumptiemarkt voor softdrugs heeft (volgens studies van het CRI) een geschatte omzet van 800 miljoen, waarvan de helft voor rekening van de Nederwiet komt.

    Leave a comment:


  • Gast
    Gast antwoordde
    Bij een discussie als deze kom ik altijd uit bij de volgende constatering: waar hebben we het hier eigenlijk over, waar wordt al die drukte over gemaakt en dan blijkt dat het vooral een politiek probleem is.
    En @klaas dit kost handenvol geld en levert niets op. Met het geld van de drugbestrijding kan je heel wat duurzame landbouw opzetten tegen de honger en ondervoeding van kindertjes.

    Leave a comment:


  • Painterartist
    replied
    Oorspronkelijk geplaatst door Kermit Bekijk bericht
    Het Nederlandse idee is opgepikt en marihuana op 'medische' gronden verstrekt mag worden. Er zijn Amerikaanse steden die er wel bij varen, onlangs gezien in een Reporter uitzending van onze eigen KRO.Dit staat toch in schril contrast bij de plannen van Hoes, om een hele stadsbevolking min of meer te mobiliseren.
    Medicinale Cannabis

    Cannabis heeft een gunstig effect op de klachten van veel ernstig zieke patiënten. Zo kan cannabis helpen tegen misselijkheid bij chemotherapie en bestraling. Ook kan het de eetlustvermindering tegengaan bij aids en kanker. Uit onderzoek onder huisartsen en medisch specialisten blijkt dat de meeste huisartsen en specialisten het gebruik van medicinale cannabis volledig acceptabel vinden.

    Bureau voor Medicinale Cannabis

    Om cannabis voor medische doeleinden te kunnen voorschrijven, is in 2003 de Opiumwet gewijzigd. De cannabis moet aan dezelfde wettelijke eisen voldoen als andere geneesmiddelen. Het Bureau voor Medicinale Cannabis controleert de kwaliteit van de cannabis en organiseert de distributie. Dit bureau is onderdeel van het ministerie van VWS. De minister van Volksgezondheid wil dat medicinale cannabis een gewoon geregistreerd geneesmiddel wordt. Daarom blijft de medicinale cannabis nog beschikbaar, zodat een geneesmiddel ontwikkeld en geregistreerd kan worden.

    Leave a comment:


  • Painterartist
    replied
    Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
    Dan nog even ter lering ende vermaak:
    Het woord Wiet is een verbastering van het Engelse Weed.
    Het Engelse Weed betekent "Onkruid".
    Dus feitelijk hebben we het over de "Onkruidpas"....

    Tja en de bruine geperste canabis wordt betitelt met het onverbasterde Engelse "Shit" en dat betekent

    Leave a comment:


  • Pier
    replied
    De onkruidpas en de cocainefabriek

    Oorspronkelijk geplaatst door Painterartist Bekijk bericht
    (..)
    In 1900 stond Nederland al bekend als grote leverancier van drugs. In Amsterdam was een fabriek die Duitse en Engelse soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog van grote hoeveelheden cocaïne voorzag. De militairen werden dankzij het witte poeder moedige meedogenloze en onvermoeibare “killing”machines. Nederland was gedurende de Eerste Wereldoorlog voor drugs wat thans Columbia is, namelijk de bakermat van de Cocaïne. Het was ooit de grootste leverancier van “coke” in Europa. In Java (de oude kolonie Nederlands Oost Indië) werden massaal de coca-planten geteeld. Vervolgens werden de bladeren - die een hoge dosis alkaloïde bevatten (in de fabriek in de Wenckenbachstraat aan de Weespertrekvaart te Amsterdam) verwerkt tot zuivere cocaïne. Deze fabriek bleef tot 1962 bestaan en in werking!
    Leuk stukje historie Painterartist, maar er dient wel aan worden toegevoegd dat cocaïne toen geen verboden middel was.
    Cocaïne kwam pas op die lijst te staan door het verdrag van New York in 1961.
    Dus toen stopte men ook met het bovengenoemde fabriekje.
    Nog een saillant detail.
    Op de plaats van dit fabriekje werd later hoofdkwartier/clubhuis van de Hell Angels gevestigd.
    Pas eind vorig jaar verlieten de Hells Angels dit clubhuis.
    Voor alle duidelijkheid.
    Tussen het cocaïne fabriekje en de Hells Angles was geen causaal verband.
    Kijk overigens ook eens Hier.
    Conny Braan schreef er ook nog een boek over.

    Oorspronkelijk geplaatst door Painterartist
    (..) Hele nieuwe begrippen als; gedoogbeleid en wietpas zijn voorbeelden van de Nederlandse vindingrijkheid. Die termen vindt je in geen buitenlands wetboek! (..)
    Dan nog even ter lering ende vermaak:
    Het woord Wiet is een verbastering van het Engelse Weed.
    Het Engelse Weed betekent "Onkruid".
    Dus feitelijk hebben we het over de "Onkruidpas"....
    Last edited by Pier; 23 maart 2012, 14:18.

    Leave a comment:


  • Gast
    Gast antwoordde
    Het is jammer dat er nog altijd een vrij eenzijdige polariserende discussie wordt gevoerd, die met name wordt ingegeven vanwege poltiek opportunisme. Er wordt ons nog steeds wijsgemaakt dat we in Nederland, 'gekke henkie' zijn met onze coffeeshops. Terwijl in tal van landen in Europa als ook in de Verenidge Staten, het Nederlandse idee is opgepikt en marihuana op 'medische' gronden verstrekt mag worden. Er zijn Amerikaanse steden die er wel bij varen, onlangs gezien in een Reporter uitzending van onze eigen KRO.Dit staat toch in schril contrast bij de plannen van Hoes, om een hele stadsbevolking min of meer te mobiliseren.

    @ P.A. Ik ben helemaal niet zo voor drugs, maar illigaliteit is voor Nederland geen goede optie, dat lijkt me een slechte optie. Het Nederlandse gedoogbeleid is m.n. op pragmatische gronden gebaseerd. Men hoopte o.a. gezondheidsrisico's te beperken en voorlichting te bevorderen. Dit beleis is lange tijd succesvol geweest, als je het cannabisgebruik afsteekt bij het gebruik in het buitenland.
    Last edited by ; 23 maart 2012, 13:52. Reden: Link toegevoegd en aanvulling

    Leave a comment:


  • Painterartist
    replied
    Oorspronkelijk geplaatst door klaas Bekijk bericht
    Wilt men wel een oplossing??
    Men MOET......onder internationale druk!

    Leave a comment:

Bezig...
X