Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Invoering wietpas

Sluiten
This topic is closed.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Invoering wietpas

  Over een aantal weken wordt de wietpas ingevoerd. Ook de raad en het college beginnen nu op stoom te komen. Er is forse kritiek op Hoes. Manon Fokke wil weer de buurtraden in stelling brengen. Groen Links vraagt of onderzocht is of klanten van koffieshops ook bij drugsrunners kopen. Ik kan Groen Links melden dat de drugsrunners nu al bezig zijn met het werven van buitenlandse klanten. Ga eens wandelen op de van Hasseltkade dan hoor je genoeg. Zelf ben ik nog steeds voor de wietpas. Ik hoop op verdere spreiding en verplaatsing van de illegale handel naar het buitenland, en dat Maastricht zijn aantrekkingskracht verliest.

 • #2
  VOCM-voorzitter: wietpas wordt massaal omzeild


  MAASTRICHT - Zo’n vijf weken voor de invoering van de wietpas zijn de voorbereidingen om de beperkingen die aan het document verbonden zijn in volle gang. Nu al bieden Nederlandse coffeeshopgebruikers hun diensten aan aan buitenlanders, om na 1 mei als tussenpersoon te fungeren, zodat ze toch aan cannabisproducten kunnen komen. Dat zegt Marc Josemans, voorzitter en woordvoerder van de VOCM, de Vereniging van Officiële Coffeeshops Maastricht. Niet-Nederlandse ingezetenen hebben na de invoering van de wietpas officieel geen toegang meer tot de coffeeshops. Volgens Josemans wil dat evenwel niet zeggen dat zij niet aan softdrugs kunnen komen.
  Van zijn collega’s in Venlo hoort hij dat in die stad op dit moment
  strategisch gelegen panden worden opgekocht om, als de wietpas eenmaal een feit is, als illegale adressen te kunnen gebruiken. De VOCM-voorzitter denkt niet dat dat in Maastricht anders zal zijn.
  In de Limburgse hoofdstad is op dit moment al sprake van meer dan
  honderd illegale kiloadressen en volgens Josemans zullen dat er alleen maar meer worden als hij en zijn Maastrichtse collega’s verplicht worden om buitenlanders buiten de deur te houden.
  Overigens zullen ook veel Nederlandse cannabisgebruikers de
  illegaliteit induiken zodra zij verplicht zijn zich te laten
  registeren, verwacht de VOCM-voorzitter. ,,Wat denk je van militairen, politieagenten of ambtenaren. Die kijken wel uit om zich op een lijst te laten zetten. Als je je laat registeren als consument van
  cannabisproducten – die officieel nog steeds verboden zijn – kan dat
  grote maatschappelijke en zelfs strafrechtelijke gevolgen hebben.
  Vergis je niet.”
  http://maastricht.dichtbij.nl/regio/...assaal-omzeild

  Opmerking


  • #3
   Raad van State schiet plannen coffeeshop Köbbesweg af   Een tevreden cannabisgebruikster in een Maastrichtse coffeeshop. Foto ANP

   MAASTRICHT - De Raad van State, de hoogste Nederlandse bestuursrechter, heeft voorlopig een streep gehaald door het bestemmingsplan dat de vestiging van een coffeeshop aan de Köbbesweg in Maastricht mogelijk moest maken. Volgens een uitspraak die vandaag openbaar geworden is, had de gemeente Maastricht de vestiging van een coffeeshop niet in een bestemmingsplan mogen vastleggen, omdat een dergelijke instelling weliswaar gedoogd is, maar nog altijd illegaal.
   Verder had de gemeente Maastricht rekening moeten houden met het landelijke beleid rond de wietpas die per 1 mei wordt ingevoerd, aldus de ruimtelijke ordeningskamer van de Raad van State in een zaak die was aangespannen door de gemeente Eijsden-Margraten, enkele ondernemers en de Belgische buurgemeenten van Maasticht (Lanaken, Riemst, Visé en Voeren).

   http://maastricht.dichtbij.nl/stad/r...ops-deugt-niet


   Vind het toch weer een nederlaag voor de gemeenten Maastricht.
   Had men dit niet van te voren kunnen navragen ?
   Last edited by wim54; 22 maart 2012, 18:56.

   Opmerking


   • #4
    Wijze uitspraak van de Raad van State.

    Opmerking


    • #5
     De tekst onder de foto vind ik leuk. Je hoort de redacteur denken: "wat zal ik er eens onder zetten?"
     Being unstable & bitchy is all part of my mystique.

     Opmerking


     • #6
      CDA eist garanties anonimiteit melders

      Het CDA Maastricht eist dat burgers volledig anoniem hun klachten kwijt kunnen bij het meldpunt Frontière.

      Daarom stuurde het CDA deze brief aan burgemeester Onno Hoes.

      In de thread "Opsporing Verzocht" heeft het MO-lid Tedje op 3 maart 2012 al eens gepoogd uit te leggen dat anonieme meldingen in de praktijk wellicht een goed middel zijn om burgers te bewegen om iets te melden, maar dat voor de echte bestrijding van een criminele organisatie, en in de onderhavige casus dus de overlast op de langere termijn, niet het meest ideale middel.

      Dit neemt echter niet weg dat wanneer men anonimiteit belooft, men dit ook waar dient te maken.
      Daarom is het goed dat het CDA deze vragen stelt.
      Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

      Opmerking


      • #7
       Het blijft ergens een vreemde zaak. Aan de ene kant mogen coffeeshops weed verkopen dat wordt althans gedoogd. Hoe de coffeeshops aan hun spullen komen, dat is de bekende achterdeur. Daar wordt ook niet over gepraat ook niet door Hoes. Hoes probeert wel de burgerij op scherp te zetten om elke verdachte beweging aan de politie te melden, door het anoniem te maken hoopt hij meer mensen over de streep te trekken. Terwijl het merendeel van de Nederlanders voor legalisering is van softdrugs (? dacht ik), wordt alles wat enigszins lijkt op productie en handel zo goed als mogelijk gecriminaliseerd. Alleen de hele slimme jongens, die zich goed kunnen organiseren, zeg maar macht hebben en veel geld, hebben hier profijt aan. Zij liggen hier niet wakker van, ze lachen is hun vuistje. Stel eens als nu de achterdeur wel eens geregeld was, zou er een gezonde bedrijfstak kunnen ontstaan, waar ook telers in Maastricht een centje aan zouden kunnen verdienen geheel legaal. In combinatie met een wietpas zou dit m.i. een goed systeem kunnen zijn. Dus kleinschalige productie en handel en goed tegen de crisis, een aantal mensen minder in de bijstand.
       Last edited by ; 23 maart 2012, 08:10.

       Opmerking


       • #8
        Wietpas - Nietpas?

        Oorspronkelijk geplaatst door Kermit Bekijk bericht
        Het blijft ergens een vreemde zaak. Aan de ene kant mogen coffeeshops weed verkopen dat wordt althans gedoogd.
        Helemaal geen vreemde zaak........een typisch voorbeeld van de historische Nederlandse VOC-koopvaarders mentaliteit. Alles onder het motto "maakt niet uit wat het is, als wij het maar (met winst) kunnen verkopen". Het is uiteindelijk de methode waarmee ons land groot geworden is. Verbieden, gedogen, legaliseren? Alles is al de revue gepasseerd, het is gewoon internationaal gezien een onmogelijkheid om de (soft)drugs te legaliseren. Dit is voor Nederland een groot probleem omdat wij nu eenmaal niet vies zijn van de winsten die met (soft)drugs te behalen zijn. Dus Nederland zoek ijverig naar de mazen in de wetgeving van partener EG landen. Hele nieuwe begrippen als; gedoogbeleid en wietpas zijn voorbeelden van de Nederlandse vindingrijkheid. Die termen vindt je in geen buitenlands wetboek! Mooie thermen en kreten, zo ook de kreet "terug dringen naar de illegaliteit"! Nee, niemand interesseert het echt, zeker niet wat de gevolgen kunnen zijn voor de gebruikers. Men heeft oog voor de winsten (de drugshandel) en anderzijds heeft men wel vaker klachten over overlast (de gewone burgers).

        Is het nu zo onverstandig om als klein kikkerlandje je wat meer van je buurlanden aan te trekken? Verbieden is toch alleen maar een maatregel op papier! Handhaven is dan wel het logische gevolg van deze maatregel. De softdrughandel weer beland dan weer terug in de illigaliteit met als bijkomend voordeel dat verkopers zelf hun toevlucht zoeken tot verlaten plekken, om hun handel te drijven, zowel verkoper als afnemer zullen zo weinig mogelijk willen opvallen en van overlast zal er geen sprake zijn. Vertbieden zou dus eigelijk een prima oplossing zijn. Bij de handhaving kan met "tolerant" zijn en "gedogen"of geen prioriteit geven aan. Bij overlast of andere ongewenste neveneffecten heeft men de mogelijkheid om (hard) op te treden. Natuurlijk is het een en ander wel een beetje vreemd maar het is toch niet vreemder dan het negeren van het "achterdeur gebeuren".

        Maar.............ik zal het wel weer allemaal te eenvoudig zien, feit is dat men al jaren van alles en nog wat heeft probeerd, dit klauwen met geld heeft gekost en men nog altijd niet tot een oplossing is gekomen.
        Last edited by Painterartist; 23 maart 2012, 13:45.

        Opmerking


        • #9
         Even nog inhaken op mijn vorige bijdrage, tja wellicht raak ik wel een beetje offtopic maar dit typeert wellicht het "nieuwe" Nederlandse beleid. Het blijft toch een heel merkwaardige verschijnsel dat men een pasje invoert voor iets waarvan niet duidelijk is of het nu wel of niet verboden is. Een officieelpasje roept dan weer de indruk dat het allemaal heel legaal is. Het pasje legaliseerd de softdrug niet en de softdrugs blijven in de schemerzone en dat komt Nederland heel goed uit. Wij hebben immers al een roemrijk verleden in de drugshandel. Is u dat niet bekent dan hier ter illustratie een stukje (wellicht vergeten) geschiedenis.

         In 1900 stond Nederland al bekend als grote leverancier van drugs. In Amsterdam was een fabriek die Duitse en Engelse soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog van grote hoeveelheden cocaïne voorzag. De militairen werden dankzij het witte poeder moedige meedogenloze en onvermoeibare “killing”machines. Nederland was gedurende de Eerste Wereldoorlog voor drugs wat thans Columbia is, namelijk de bakermat van de Cocaïne. Het was ooit de grootste leverancier van “coke” in Europa. In Java (de oude kolonie Nederlands Oost Indië) werden massaal de coca-planten geteeld. Vervolgens werden de bladeren - die een hoge dosis alkaloïde bevatten (in de fabriek in de Wenckenbachstraat aan de Weespertrekvaart te Amsterdam) verwerkt tot zuivere cocaïne. Deze fabriek bleef tot 1962 bestaan en in werking!

         Last edited by Painterartist; 23 maart 2012, 13:46. Reden: + foto

         Opmerking


         • #10
          Wilt men wel een oplossing??

          geld stinkt namelijk niet.
          en ze betalen massa,s belastinggeld.

          Opmerking


          • #11
           Oorspronkelijk geplaatst door klaas Bekijk bericht
           Wilt men wel een oplossing??
           Men MOET......onder internationale druk!

           Opmerking


           • #12
            Het is jammer dat er nog altijd een vrij eenzijdige polariserende discussie wordt gevoerd, die met name wordt ingegeven vanwege poltiek opportunisme. Er wordt ons nog steeds wijsgemaakt dat we in Nederland, 'gekke henkie' zijn met onze coffeeshops. Terwijl in tal van landen in Europa als ook in de Verenidge Staten, het Nederlandse idee is opgepikt en marihuana op 'medische' gronden verstrekt mag worden. Er zijn Amerikaanse steden die er wel bij varen, onlangs gezien in een Reporter uitzending van onze eigen KRO.Dit staat toch in schril contrast bij de plannen van Hoes, om een hele stadsbevolking min of meer te mobiliseren.

            @ P.A. Ik ben helemaal niet zo voor drugs, maar illigaliteit is voor Nederland geen goede optie, dat lijkt me een slechte optie. Het Nederlandse gedoogbeleid is m.n. op pragmatische gronden gebaseerd. Men hoopte o.a. gezondheidsrisico's te beperken en voorlichting te bevorderen. Dit beleis is lange tijd succesvol geweest, als je het cannabisgebruik afsteekt bij het gebruik in het buitenland.
            Last edited by ; 23 maart 2012, 13:52. Reden: Link toegevoegd en aanvulling

            Opmerking


            • #13
             De onkruidpas en de cocainefabriek

             Oorspronkelijk geplaatst door Painterartist Bekijk bericht
             (..)
             In 1900 stond Nederland al bekend als grote leverancier van drugs. In Amsterdam was een fabriek die Duitse en Engelse soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog van grote hoeveelheden cocaïne voorzag. De militairen werden dankzij het witte poeder moedige meedogenloze en onvermoeibare “killing”machines. Nederland was gedurende de Eerste Wereldoorlog voor drugs wat thans Columbia is, namelijk de bakermat van de Cocaïne. Het was ooit de grootste leverancier van “coke” in Europa. In Java (de oude kolonie Nederlands Oost Indië) werden massaal de coca-planten geteeld. Vervolgens werden de bladeren - die een hoge dosis alkaloïde bevatten (in de fabriek in de Wenckenbachstraat aan de Weespertrekvaart te Amsterdam) verwerkt tot zuivere cocaïne. Deze fabriek bleef tot 1962 bestaan en in werking!
             Leuk stukje historie Painterartist, maar er dient wel aan worden toegevoegd dat cocaïne toen geen verboden middel was.
             Cocaïne kwam pas op die lijst te staan door het verdrag van New York in 1961.
             Dus toen stopte men ook met het bovengenoemde fabriekje.
             Nog een saillant detail.
             Op de plaats van dit fabriekje werd later hoofdkwartier/clubhuis van de Hell Angels gevestigd.
             Pas eind vorig jaar verlieten de Hells Angels dit clubhuis.
             Voor alle duidelijkheid.
             Tussen het cocaïne fabriekje en de Hells Angles was geen causaal verband.
             Kijk overigens ook eens Hier.
             Conny Braan schreef er ook nog een boek over.

             Oorspronkelijk geplaatst door Painterartist
             (..) Hele nieuwe begrippen als; gedoogbeleid en wietpas zijn voorbeelden van de Nederlandse vindingrijkheid. Die termen vindt je in geen buitenlands wetboek! (..)
             Dan nog even ter lering ende vermaak:
             Het woord Wiet is een verbastering van het Engelse Weed.
             Het Engelse Weed betekent "Onkruid".
             Dus feitelijk hebben we het over de "Onkruidpas"....
             Last edited by Pier; 23 maart 2012, 14:18.
             Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

             Opmerking


             • #14
              Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
              Dan nog even ter lering ende vermaak:
              Het woord Wiet is een verbastering van het Engelse Weed.
              Het Engelse Weed betekent "Onkruid".
              Dus feitelijk hebben we het over de "Onkruidpas"....

              Tja en de bruine geperste canabis wordt betitelt met het onverbasterde Engelse "Shit" en dat betekent

              Opmerking


              • #15
               Oorspronkelijk geplaatst door Kermit Bekijk bericht
               Het Nederlandse idee is opgepikt en marihuana op 'medische' gronden verstrekt mag worden. Er zijn Amerikaanse steden die er wel bij varen, onlangs gezien in een Reporter uitzending van onze eigen KRO.Dit staat toch in schril contrast bij de plannen van Hoes, om een hele stadsbevolking min of meer te mobiliseren.
               Medicinale Cannabis

               Cannabis heeft een gunstig effect op de klachten van veel ernstig zieke patiënten. Zo kan cannabis helpen tegen misselijkheid bij chemotherapie en bestraling. Ook kan het de eetlustvermindering tegengaan bij aids en kanker. Uit onderzoek onder huisartsen en medisch specialisten blijkt dat de meeste huisartsen en specialisten het gebruik van medicinale cannabis volledig acceptabel vinden.

               Bureau voor Medicinale Cannabis

               Om cannabis voor medische doeleinden te kunnen voorschrijven, is in 2003 de Opiumwet gewijzigd. De cannabis moet aan dezelfde wettelijke eisen voldoen als andere geneesmiddelen. Het Bureau voor Medicinale Cannabis controleert de kwaliteit van de cannabis en organiseert de distributie. Dit bureau is onderdeel van het ministerie van VWS. De minister van Volksgezondheid wil dat medicinale cannabis een gewoon geregistreerd geneesmiddel wordt. Daarom blijft de medicinale cannabis nog beschikbaar, zodat een geneesmiddel ontwikkeld en geregistreerd kan worden.

               Opmerking

               Bezig...
               X