Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

De Resepte

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • #61
    Er is roomboter bladerdeeg in het koelvak bij enkele supermarkten en geen diepvries noodzakelijk gelukkig.
    Dat is voor je tijdmanagement in de keuken bij het voorbereiden van je taart een heel stuk praktischer.
    Iets te oud voor re-educatie
    iets te jong voor afdanking
    m.a.w. een stoer Mestreechter joonk

    Opmerking


    • #62
      Reubesop... merci Sjef ( postuum )
      lekker en speciaal nu dit jaargetijde

      WANT als het kerstkind is geboren hebben Appels en Reuben hun smaak verloren.

      p.s.
      Schapenvlees, bekend om een strenge geur ( nog erger het Hamelvleis ) omdat het al wat ouder is als het bij uw slager van vertrouwen in de vitrine ligt.
      (slachten, afhangen, rijpen, transport etc)
      eigenlijk moeilijk verkrijgbaar zelfs in Maastricht

      makkelijker verkrijgbaar is het Lamsvlees, en het riekt veel minder streng dus probeer het gewoon dit jaar eens met Lamsvlees uit de Lamsbout die je eerst als geheel kookt ( In een ruime ketel )
      van 0 koud naar 100 graden Celsius kokend op je haardvuur moet ik erbij vermelden, zo blijven die vetoplosbare vitamines, enzymen en eiwitten beter bewaard in de soep en in het vlees dat je nadien natuurlijk eerst uit je ketel haalt en partitioneert ! Om het naderhand bij de gaar gekookte Reuben te voegen.

      smakelijk, ook de dag erna nog lekker na het voorzichtig op te warmen en niet te laten koken.

      een dessertlepel witte azijn, beter witte balsamico azijn maakt het soepje nog interessanter
      Last edited by Antonius; 9 december 2024, 13:20. Reden: blauwe aanvulling
      Iets te oud voor re-educatie
      iets te jong voor afdanking
      m.a.w. een stoer Mestreechter joonk

      Opmerking

      Bezig...
      X