Oorspronkelijk geplaatst door Koeleköpke
Bekijk bericht
proefpersonen
neen puree maakte ik in het gegeven recept enkel als verbindende saus! { zoals men bechamel in Lasagne gebruikt }
de Gratin van Aardappel was het doel.
En wederom dit jaar een succes { misschien voor U als suggestie op Uw nieuwjaar diner }
Wat blijkt echter, mijn 2014 variatie van Aardappel gratin is in de Supermarkt inmiddels ook te koop en handig voorbereid als soort worst verpakt.
Makkelijk te snijden in kleine porties/schijfjes en garen in de Oven op een bakpapier geplaatst.
Ik heb ook die kant en klare versie eens gekocht ruim voor Kerst en geprobeerd als testkonijn.
Laat ik echter nu dit jaar een andere basisgroente voor de Messtreechteneer gebruikt hebben en op mijn arme familie en mijzelf te hebben getest = > knolselderij
Parsnip { uk } of pastinaak { nl } genaamd is iets lastiger verkrijgbaar maar wel bekend zeker uit de Engelse Keuken.
Echt veel goedkoper kan het echter niet en ten opzichte van smaak is de knolselderij zelfs veel beter om niet te zeggen perfect.
En dus op dezelfde manier verwerkt doch in dit geval een vleugje kerrie poeder in plaats van zwarte peper in het origineel recept verwerken heeft U een heel aparte gratin.
Dit als groente basis gerecht is wonderbaarlijk bij alle Vlees gerechten, Gevogelte gerechten en ja met kerrie ook bij alle Visgerechten.
Gewoon uitproberen...
de Knolselderij is 99 eurocent
Leave a comment: