Een gelei van varken en jonge groenten
Bereidingstijd:30-60 minuten Gang:VoorgerechtKeuken:Belgische keukenSmaak:Anders Techniek:KokenUit eigen keukenee (i)
Ingrediƫnten voor 8 personen
Varkenspoot, varkenshiel, bouillonblokjes, peper, fijne erwtjes, worteltjes, bleekselderij, peterselie, citroenschijfjes.
Hulpmiddelen
Een mooie vorm om de gelei in af te laten koelen
Voorbereiding
Laat de varkenspoot splijten.
hak de wortel, de bleekselderij brunoise.
hak de peterselie fijn.
Bereidingswijze
Zet de gespleten varkenspoot en het hieltje op in KOUD water (ca 1 liter tot alles onder staat.)
schuim af zodra het begint te koken.
Deksel op de pan en ca 45 minuten trekken.
bijna af laten koelen.
Het vlees eruitnemen, zorgvuldig alle botjes eruit verwijderen, fijn snijden ( de zwoerd mag erbij blijven ) en terug in de bouillon doen. Er ruim voldoende bouillonblokjes bij doen en opnieuw aan de kook brengen.
De erwtjes en de brunoise groenten erbij doen, even door laten koken, van het vuur halen en af laten koelen.
Voordat de massa gaat geleren nog de peterselie erdoor roeren en het geheel in een leuke, passende vorm gieten.
Er de citroenschijven insteken.
een nacht of zo in de koeling laten hard worden.
Serveertips
Bekleed een bord met een mooie, aangemaakte salade. stort in het midden de aspic uit de vorm. decoreer met wat zuur.
Bron: http://www.smulweb.nl/recepten/27077...maestrichtoise
Bereidingstijd:30-60 minuten Gang:VoorgerechtKeuken:Belgische keukenSmaak:Anders Techniek:KokenUit eigen keukenee (i)
Ingrediƫnten voor 8 personen
Varkenspoot, varkenshiel, bouillonblokjes, peper, fijne erwtjes, worteltjes, bleekselderij, peterselie, citroenschijfjes.
Hulpmiddelen
Een mooie vorm om de gelei in af te laten koelen
Voorbereiding
Laat de varkenspoot splijten.
hak de wortel, de bleekselderij brunoise.
hak de peterselie fijn.
Bereidingswijze
Zet de gespleten varkenspoot en het hieltje op in KOUD water (ca 1 liter tot alles onder staat.)
schuim af zodra het begint te koken.
Deksel op de pan en ca 45 minuten trekken.
bijna af laten koelen.
Het vlees eruitnemen, zorgvuldig alle botjes eruit verwijderen, fijn snijden ( de zwoerd mag erbij blijven ) en terug in de bouillon doen. Er ruim voldoende bouillonblokjes bij doen en opnieuw aan de kook brengen.
De erwtjes en de brunoise groenten erbij doen, even door laten koken, van het vuur halen en af laten koelen.
Voordat de massa gaat geleren nog de peterselie erdoor roeren en het geheel in een leuke, passende vorm gieten.
Er de citroenschijven insteken.
een nacht of zo in de koeling laten hard worden.
Serveertips
Bekleed een bord met een mooie, aangemaakte salade. stort in het midden de aspic uit de vorm. decoreer met wat zuur.
Bron: http://www.smulweb.nl/recepten/27077...maestrichtoise
Opmerking