Ja je vindt weinig authentieke recepten.
maar wel alle ingrediënten voor een prachtige en deftige maaltijd soep die zo maar door de weeks gemaakt kan worden; snel en smaakvol.
de selderijsoep 4 volwassen personen:
een geschilde selderijknol fijn in blokjes 1cmx1cm of streepjes 0,5cmx3cm gesneden
een zakje soepgroente fijn gesneden <danwel> 1prei + 1Ui + 1wortel + Aardappeltje zelf gesnippert
+
een laurierblad
een kruidnagel
een tee lepel kerri poeder
een vleugje gember poeder
een vleugje kardamom poeder
een halve tee lepel tijm (gedroogd)
een halve tee lepel dille (gedroogd)
een goede vleug cayennepeper
een snuf zeezout
+
een glas kip of wild bouillon
+
een kippenborst filét als poulet gesneden
+
50 gram spagetti of vermicelli in stukken gebroken (5cm maximaal)
1~1,5 liter kokend water
3 EETLEPELS OLIJFOLIE in de ketel
de gesnipperde selderij al roerend fruiten in de olie
de soepgroenten toevoegen nog steeds roerende
de kruiden allemaal toevoegen al roerende
de kipfilét toevoegen al roerende (u ziet het vlees garen)
de bouillon of fond als het vlees gaar lijkt te zijn toevoegen
omroeren (het aangebakken residu lost op in de bouillon)
het kokend water toevoegen
de spagetti of vermicelli toevoegen
de soep op allerkleinste vlam 30 minuten laten door sudderen
de soep zonder vlam 30 minuten laten rusten
vandaag eten
of de dag erna
met kleine vlam op temperatuur gebracht eten
in de juiste pan / ketel is de soep 2 uur heet/warm genoeg
smakelijk
met vriendelijke groeten
maar wel alle ingrediënten voor een prachtige en deftige maaltijd soep die zo maar door de weeks gemaakt kan worden; snel en smaakvol.
de selderijsoep 4 volwassen personen:
een geschilde selderijknol fijn in blokjes 1cmx1cm of streepjes 0,5cmx3cm gesneden
een zakje soepgroente fijn gesneden <danwel> 1prei + 1Ui + 1wortel + Aardappeltje zelf gesnippert
+
een laurierblad
een kruidnagel
een tee lepel kerri poeder
een vleugje gember poeder
een vleugje kardamom poeder
een halve tee lepel tijm (gedroogd)
een halve tee lepel dille (gedroogd)
een goede vleug cayennepeper
een snuf zeezout
+
een glas kip of wild bouillon
+
een kippenborst filét als poulet gesneden
+
50 gram spagetti of vermicelli in stukken gebroken (5cm maximaal)
1~1,5 liter kokend water
3 EETLEPELS OLIJFOLIE in de ketel
de gesnipperde selderij al roerend fruiten in de olie
de soepgroenten toevoegen nog steeds roerende
de kruiden allemaal toevoegen al roerende
de kipfilét toevoegen al roerende (u ziet het vlees garen)
de bouillon of fond als het vlees gaar lijkt te zijn toevoegen
omroeren (het aangebakken residu lost op in de bouillon)
het kokend water toevoegen
de spagetti of vermicelli toevoegen
de soep op allerkleinste vlam 30 minuten laten door sudderen
de soep zonder vlam 30 minuten laten rusten
vandaag eten
of de dag erna
met kleine vlam op temperatuur gebracht eten
in de juiste pan / ketel is de soep 2 uur heet/warm genoeg
smakelijk
met vriendelijke groeten
Opmerking