Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

weinig recepten > hier een na de AH

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • weinig recepten > hier een na de AH

    Ja je vindt weinig authentieke recepten.

    maar wel alle ingrediënten voor een prachtige en deftige maaltijd soep die zo maar door de weeks gemaakt kan worden; snel en smaakvol.

    de selderijsoep 4 volwassen personen:

    een geschilde selderijknol fijn in blokjes 1cmx1cm of streepjes 0,5cmx3cm gesneden
    een zakje soepgroente fijn gesneden <danwel> 1prei + 1Ui + 1wortel + Aardappeltje zelf gesnippert
    +
    een laurierblad
    een kruidnagel
    een tee lepel kerri poeder
    een vleugje gember poeder
    een vleugje kardamom poeder
    een halve tee lepel tijm (gedroogd)
    een halve tee lepel dille (gedroogd)
    een goede vleug cayennepeper
    een snuf zeezout
    +
    een glas kip of wild bouillon
    +
    een kippenborst filét als poulet gesneden
    +
    50 gram spagetti of vermicelli in stukken gebroken (5cm maximaal)
    1~1,5 liter kokend water

    3 EETLEPELS OLIJFOLIE in de ketel
    de gesnipperde selderij al roerend fruiten in de olie
    de soepgroenten toevoegen nog steeds roerende
    de kruiden allemaal toevoegen al roerende
    de kipfilét toevoegen al roerende (u ziet het vlees garen)
    de bouillon of fond als het vlees gaar lijkt te zijn toevoegen
    omroeren (het aangebakken residu lost op in de bouillon)
    het kokend water toevoegen
    de spagetti of vermicelli toevoegen

    de soep op allerkleinste vlam 30 minuten laten door sudderen
    de soep zonder vlam 30 minuten laten rusten

    vandaag eten
    of de dag erna
    met kleine vlam op temperatuur gebracht eten

    in de juiste pan / ketel is de soep 2 uur heet/warm genoeg
    smakelijk
    met vriendelijke groeten
    Last edited by Antonius; 21 maart 2014, 17:29. Reden: complete wijziging gerecht
    Iets te oud voor re-educatie
    iets te jong voor afdanking
    m.a.w. een stoer Mestreechter joonk

  • #2
    Bovenstaand recept

    20 minuten schnippelen en koken met 30 minuten nadien trekken en garen
    ook vooraf klaar te maken

    P.S. bovenstaand recept is mijn eigen creatie en enkel qua idee een afgeleide van bekende Boeren groentesoepen
    Last edited by Antonius; 12 oktober 2014, 11:10. Reden: Bron vermelding verduidelijkt
    Iets te oud voor re-educatie
    iets te jong voor afdanking
    m.a.w. een stoer Mestreechter joonk

    Opmerking

    Bezig...
    X