Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Vogelzang, Heugem

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • #16
  U kunt het altijd proberen. Vogelzang, oorspronkelijk vallend onder de gemeente Gronsveld, blijkt per 1 juli 1970 door de gemeente Maastricht te zijn geannexeerd. In het archief van de gemeente Gronsveld zijn wat dossiers te vinden van voor die datum. In het Maastrichtse archief bevinden zich van na 1970 vergunningen inzake de Hinderwet (zie onderstaande links). Dit zijn gegevens die op de website te vinden zijn, maar niet alles is digitaal bereikbaar. Het is dus zaak ook de bouwvergunningen van na 1970 te bekijken.

  Interessant is, dat zowel Vogelzang 4 als 6 in 1943 vergunning krijgen voor het (her)bouwen van (op)stallen. Is er een verband, of komt het toevallig net zo uit? Hebben de eigenaren vanwege de kosten besloten tot gelijktijdige bouw? Zijn de (op)stallen misschien beschadigd door een verdwaalde vliegtuigbom of andere oorzaak?

  http://www.archieven.nl/mi/1540/?miv...ng&miview=inv2 (vergeet niet het +teken in de kantlijn open te klikken voor meer gegevens. Elke vermelding is een nieuwe link, dus ga met de muis over de tekst!)

  http://www.archieven.nl/mi/1540/?miv...ng&miview=inv2 hinderwetvergunningen

  http://www.archieven.nl/mi/1540/?miv...ng&miview=inv2 vervallen hinderwetvergunningen
  Last edited by Ingrid M.H.Evers; 7 februari 2016, 12:03.

  Opmerking


  • #17
   Vogelzang tijdens hoog water 1926.

   Kende u deze foto al? Hoog water kwam vaker voor op Vogelzang, zie bijvoorbeeld een van de vermeldingen op deze link: http://www.delpher.nl/nl/kranten/res...5%22)&coll=ddd
   Nummer: 10912 Collectie: Fotocollectie GAM Datum: 1/1/1926Trefwoord(en):Natuurrampen, Maastricht, Vogelzang Beschrijving: [Maastricht. Vogelzang.] Hoogwater. De locatie is onbekend. Vermoedelijk in Maastricht.
   Last edited by Ingrid M.H.Evers; 7 februari 2016, 12:46.

   Opmerking


   • #18
    Ja, Ingrid deze foto kende ik al. Dank voor de tip.
    er is een deel herbouwt, we konden dat niet goed verklaren. Het tjjdstipl 1943 zou inderdaad op een bom of zo kunnen wijzen...ik ga weer verder zoeken! Dank dank dank

    Opmerking


    • #19
     Geschiedenis vh mariabeeld en een foto uit de jaren 50-60

     Opmerking

     Bezig...
     X