Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Lage Barakken

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • #46
  Op Ruimtelijkeplannen.nl stond deze herziening al in 2021 te zien.

  Ik hoop voor de ontwikkelaars dat ze er nu ook mee door kunnen.
  Het oorspronkelijke plan was iets meer woningbouw en minder short stay - horeca.

  Maar ja, als het maar goed uitziet en de buurt opwaardeerd.

  Bestanden bijvoegen
  iets te oud voor re-educatie
  iets te jong voor afschrijving
  m.a.w. stoere Maastrichtenaar in buitendienst

  Opmerking


  • #47
   RTV Maastricht meldde gisteren dat er nog zes beroepsprocedures tegen het plan lopen, die nog door de Hoge Raad behandeld moeten worden. Door de plannen op details aan te passen, hoopt de gemeente deze bezwaarmakers tevreden te stellen. Ik betwijfel dat. Het gaat die bezwaarmakers waarschijnlijk niet om de naleving van bepaalde toezeggingen over het gebruik van de gebouwen; ze willen in feite dat hele project niet. Over die ene bewoner aan de Bourgognestraat die weigerde te verkopen, wordt niet gerept.

   Op het door Antonius geplaatste kaartje is nog een onderdeel van het plan te zien, dat inmiddels is geschrapt. Dat betreft het perceel aan de overkant van de Lage Barakken, waar eerst een wellnesscentrum voor het hotel zou komen. Het vier verdiepingen hoge pand dat daar stond is inmiddels vervangen door houtbouw met exact dezelfde afmetingen. Daarmee hebben de ontwikkelaar en architect de krant gehaald (zie hier). Ik kan er niet warm of koud van worden; het ene gebouw vervangen door het andere, meer niet. En dat onder het mom van milieuvriendelijk. Dacht het niet.   De woningzoekende Maastrichtenaren (of zij die dat aspireren te worden) zullen er sowieso niets aan hebben: de 14 piepkleine, gemeubileerde studio's zijn bedoeld voor short-stay studenten, zes maanden maximaal mag je er wonen. De ontwikkelaar heeft een mooi verhaal. Ik zeg gewoon: geldzucht.

   Je ziet het ook op andere plekken in Maastricht: Calvariënbergklooster, de oude telefooncentrale, de Jodenstraat. Hoe kleiner de woonruimte, hoe meer geld het opbrengt. Het rekensommetje is niet moeilijk te maken en daar zijn ontwikkelaars goed in. Stel, je hebt 250 m2 te verhuren op een redelijke locatie. Dan kun je er twee ruime appartementen van 125 m2 van maken. Dat levert je in de vrije sector dan misschien 3000 euro per maand op. Maak je er 10 studio's van 25 m2 van, dan incasseer je maandelijks al gauw 9000 euro. Dus van die mooie praatjes, in dit geval van M. & R. Maes, hoef je niets te geloven.

   Opmerking

   Bezig...
   X