Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Lombok in Bosscherveld, Jekerdal, Cabergerveld

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • #16
  Wapenfabriek

  In een wapenfabriek werden niet altijd volledige wapens gemaakt. Het maken van geweerkolven was bijvoorbeeld een andere "stiel". De wapenfabrikant is ondernemer en zorgt bij bestelling/export voor een volledig geweer. De wapenlopen werden wel getest. Vaker gebeurden daar ongelukken bij en een enkele keer verloor een kind het leven. Kinderen werden ingezet bij de werkplaatsen van geweermakers. Vaak werkten hele gezinnen in de kleine werkplaatsen. De wapenmaker is dus niet hetzelfde als de wapenfabrikant.
  De leefs mer eine kier .

  Opmerking


  • #17
   Oorspronkelijk geplaatst door Ingrid M.H. Evers
   Wow, met dank! Het gaat dus om zowel lopen als laadstokken.

   Er wordt gesproken over de 'twee nieuw aangekochte molens' van de heer Stevens. Is bekend wanneer hij die heeft gekocht? Kan dat samenvallen met de gebeurtenissen in Lombok in 1894 en dus de naamsverandering verklaren?
   Onderzoek door Eddy de Beaumont heeft vooralsnog geen relatie aangetoond tussen de aankoop en de naamsverandering Lombok. Voor de details zullen jullie even geduld moeten hebben. Het is wachten op een publicatie door Eddy.
   De leefs mer eine kier .

   Opmerking


   • #18
    St. Pietersvuur.

    De kogels verlatende de lopen gemaakt in ons Jekerdal vlogen rijkelijk rond in onze dierbare koloniën. Dat is een feit
    De leefs mer eine kier .

    Opmerking


    • #19
     Fabriek Lombok in Bosscherveld?

     Wat betreft de fabriek (?) in Bosscherveld: hij wordt niet genoemd in de eerste poging tot een lijst van industrie in het Bosscherveld, opgesteld in:

     Bosscherveld en Belvédère, industrieterrein en uitbreidingsgebied van Maastricht, (WIAM-rapport, 6), Maastricht 2003, 117-147: bijlage 2, 'Bedrijven in het Bosscherveld, 1878-1960'.
     Last edited by Ingrid M.H.Evers; 6 mei 2014, 11:06.

     Opmerking

     Bezig...
     X