Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Zoekplaatje

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • #46
  Café Restaurant Alph. Bellefroid

  Weet iemand waar we dit pand in Maastricht moeten zoeken?
  Bestanden bijvoegen
  Last edited by Ingrid M.H.Evers; 3 april 2018, 23:11.

  Opmerking


  • #47
   Alphons Bellefroid

   Ik weet alleen dat Fons van beroep kelner was en zijn ouders werden begraven te Sint Pieter (overleden op de Blekerij). De ouders woonden wel te Maastricht.
   De leefs mer eine kier .

   Opmerking


   • #48
    Bij www.kb.nl ben ik buiten heel veel pagina's Edmond, drie berichten tegengekomen.
    Het oudste bericht dateerd uit 1825 waarin melding wordt gemaakt dat Anna Maria Bellefroid, winkelierster was in de Muntstraat.
    Het volgende bericht is de overplaatsing van F. Bellefroid, werkzaam als ambtenaar bij de NS van Heerlen naar Maastricht, in dezelfde functie in 1938.
    Het laatste bericht is zijn overlijdingsbericht op 9 augustus 1941 in Heerlen.
    Bestanden bijvoegen
    Kompleminte

    Toller

    Opmerking


    • #49
     Café-restaurant Bellefroid: Muntstraat 45.

     Vandaag de adresboeken van Maastricht er op nageslagen. Alphons (J.M.A.) Bellefroid blijkt een wisselvallig beroepsleven te hebben geleid. In 1890 is ene A. Bellefroid, kantoorbediende, woonachtig op het adres Grote Staat 45. Ik weet niet of we hier al te maken hebben met onze Alphons.

     Dat is wel het geval in 1905, als we hem vinden als sigarenhandelaar op het adres Onze Lieve vrouweplein 1.

     In 1913 drijft hij inderdaad het café-restaurant, aan de Muntstraat 45. Het is van korte duur geweest, want in later jaren vinden we hem nog slechts terug als kelner, woonachtig aan de Markt 32.

     Het is niet waarschijnlijk dat die pui nog aanwezig is in de Muntstraat, maar misschien wil iemand er een beetje mee Bing-en?
     Last edited by Ingrid M.H.Evers; 3 april 2018, 23:12.

     Opmerking


     • #50
      Aanvulling: Muntstraat 45 is nu café De Knienspiep. Volgens de website van dit café is het pand in 1910 in bezit gekomen van de firma Brand en toen verbouwd. In 1911 opnieuw verbouwd en na de oorlog heeft het een volledig nieuwe pui gekregen. Toch is te zien dat de afmetingen van de pui op straatniveau identiek zijn met het zoekplaatje.

      Op de ruit staat links onder 'Verlof' de naam 'M. Brand'. Bellefroid was dus kastelein-zetbaas voor de firma Brand. Enkele heren Brand hadden zich rond 1900 in Duitsland bekwaamd in het maken van ondergistende bieren, het heldere Pilsener en KronenBrau. Dat was in Maastricht populair ter vervanging van het troebele, bovengistende Mestreechs Aajt. In die tijd was er dus nog geen "firmabier" (merkbier: Brand's bier), maar verkocht men een biersoort.
      Last edited by Ingrid M.H.Evers; 3 april 2018, 23:13.

      Opmerking

      Bezig...
      X