Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Buurtvoetbal

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Harrie
  Gast antwoordde
  De foto dateert uit 1946 maar aangezien ik de Boschpoort zelf niet heb gekend en mijn vader er niet meer is om eventueel bij na te vragen, kan ik hier geen antwoord over geven maar slechts gissen.
  Wel heb ik een andere (onderstaande) foto met dezelfde villa die misschien wat opheldering kan geven. Op de bovenstaande foto staat op de voorgrond een gebouw van de NV staalwerken de Maas. Misschien kan deze link verder helpen :
  http://www.mestreechtersteerke.nl/pa...en_de_maas.htm

  allemaol oet d'n tied wie dees jonges us roed en witte gladiatoore waore:
  1946-1947
  Kampioenselftal
  Wittelings
  Van Kerkoerle, Van Bun
  Nicolai, Vlieks, Kaanen
  Berkhof, Penders, Westerhuis, Tap, Verdonschot
  Last edited by ; 2 november 2011, 23:44.

  Leave a comment:


 • burgemeester
  replied
  Dag Harry, dank voor het plaatsen van deze foto! Mooi!

  Hoe moet ik me nu orienteren? Die villa, links naast het voetbalveld, waar heeft die gestaan...ik neem toch aan dat die afgebroken is?! En in welk jaar is deze foto gemaakt?

  Leave a comment:


 • Breur
  replied
  MVV kampioen aspiranten 1942-1943

  Last edited by Breur; 3 november 2011, 10:02.

  Leave a comment:


 • Harrie
  Gast antwoordde
  Buurtvoetbal

  Heb even getwijfeld waar dit te plaatsen maar gezien de titel van dit topic, lijkt 't me het beste om mijn artikeltje dan maar hier te plaatsen...

  Nu Mestreech nog steeds verder gaat in de vaart der volkeren ( Belverdere, de A2 tunnel), moest ik n.a.v. enerzijds een heel oude foto van mijn vader die met enkele jongens uit de buurt (zo rond 1930 - 1935 ) in een elfal op een veldje ergens in Maastricht voetbalde en anderzijds het totaal verdwijnen van de "verloren" wielerbaan bij de A2 aan onze voetbalvelden denken aan...

  En vooral die, die er niet meer zijn... waar toch menigeen (waaronder ikzelf) toch met plezier als "gamin" speelde!

  Zeker als je vlak na je eerste Heilige Communie eindelijk lid worden van de locale wijk Eff See en je vol trots het tenu kreeg. Bij mij was dat midden jaren 60 en door de succes van us MVVke, later gevolgd (jaren 70) door het internationaal succes van de club uit de andere Maasstad Feyenoord, het grote Ajax en "ons"Oranje, steeg het voetbal in aanzien en populariteit met als gevolg: de buurtclubs kregen veel nieuwe aanwas bij de jeugd.

  Maar nu...? Verdwenen zijn de vele velden; het Standaard terrein (knollenveld achter het klooster en de Mulo van de Zusters), het RKVVL veld aan de Focadentstraat in Malpertuis ( de oude houten keet met een ouderweste houten WC met 4 planken eneen gat erin, waar je nog niet ingedaalde ballen er 's winters afvroren), het altijd of tenminste zeer vaak mooie veld van Caberg ( jammer dat zie die "feiselikke" geelzwarte kleur ooit hebben gekozen) en zo zijn er nog veel, veel meer.
  Last but not least ..de door Math Niël bezongen Boschpoort!  Mijn vraag en vriendelijk verzoek aan iedereen is om hier foto's te plaatsen van deze niet meer bestaande velden.
  Is toch een stuk geschiedenis van onze mooie stad waar menigeen veel plezier beleefd heeft ...

  Leave a comment:


 • El Loco
  replied
  Het feit dat de namen hier staan, zal allicht in de loop der tijd reacties gaan opleveren, Harry. Veel mensen zijn toch wel zo ijdel om af en toe hun eigen naam te googelen en dan komen ze hier vanzelf terecht. Wel belangrijk om elke naam goed te spellen dus.

  Leave a comment:


 • Harry Veenhof
  started a topic Buurtvoetbal

  Buurtvoetbal

  Na de oorlog hadden wij in het Roet Dörrup een voetbalclub op de Griend met de naam VCG.
  Enkele namen zijn: Eddy Bouvrie, Johnie Mennen, Nico Brandts en Leon Paes (beiden helaas overleden), Pieter en Frans Verbeek, Jos Jansen, Tonie Houbrechts, "de Witte" Gordijn.
  Dit zijn zo een paar namen die ik buiten me zelf nog snel kan herinneren.
  Ik zou het leuk vinden om met deze mensen weer eens contact te hebben om de oude tijd weer op te halen.
  Wie kan me hiermee helpen ?
Bezig...
X