Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Russische roulette op het Koningsplein

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • #91
  Oorspronkelijk geplaatst door Haas
  Tijd voor nieuwe, en beter te handhaven, maatregelen......
  Een maatregel die al geruime tijd goede resultaten afwerpen is het meldpunt agressief rijgedrag. Cursief gedrukt de nodige informatie, die voor zich zelf spreekt. Maar waar komt het nu op aan!
  De burger, die agressief rijgedrag constateerd belt het telefoonnummer en deelt mee: kenteken, datum, tijd, plaats en het probleem (lees uitdaging).
  Maar durven we dit ook? Of moeten anderen het probleem (lees uitdaging) oplossen? Burgerparticipatie (verklikken) wordt toegejuicht of willen we geen verklikker zijn? Alleen naar het agressief rijgedrag kijken en niets ondernemen, daarmee verspil je alle rechten op commentaar!

  "We zijn in Nederland nu zover dat we maatschappelijke problemen bij de naam durven te noemen. Een daarvan is de hufter in het verkeer. Agressief gedrag op de weg heeft iedere weggebruiker wel eens ervaren en misschien, al dan niet bewust, ook wel eens zelf vertoond. Bumperkleven, snijden, gevaarlijk inhalen, met zeer grote snelheid door een wijk rijden en de middelvinger zijn bekende voorbeelden van agressief gedrag op de weg.
  In de Strategische Nota van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat wordt de term hufter gebruikt om deze doelgroep te duiden. Ook spreekt de minister voor de eerste keer over Veroorzakers van onveiligheid. De aanpak van de hufters is voor het grootste deel gebaseerd op handhaving. In Limburg hebben we het Meldpunt Agressief Rijgedrag van de Politie. Indien je onheus bent bejegend in het verkeer kun je dit melden door het algemeen politienummer (0900-8844) te bellen en te vragen naar het Meldpunt Agressief Rijgedrag. Je krijgt dan de functionaris aan de lijn die met de melding aan de slag gaat. De veroorzaker wordt aangesproken op zijn gedrag. Dat kan variëren van een telefoontje tot (bij herhaaldelijk agressief gedrag) aan de verplichte deelname aan de cursus Educatieve Maatregel Gedrag van het CBR."
  Goofyaanse groeten

  Opmerking


  • #92
   De strijd tegen de verkeers(on)veiligheid (1956)

   Even wat jaartjes terug. Gisteren nog eens een kijkje genomen bij het kruispunt N2/Scharnerweg. Nog altijd hetzelfde verkeer(de)sgedrag.

   Last edited by Breur; 18 december 2014, 09:33.
   De leefs mer eine kier .

   Opmerking


   • #93
    http://www.maastrichtbereikbaar.nl/n.../t/a2-traverse

    Via bovestaode link kint geer ins live loere wat allemaol gebäört oppe kruusing. Zjus nog 5 minute geloerd, en jao huur 4 oto's goon de fout in.

    Geer kint och nog aander webcams sillektere en daan zeet geer eigelik alles, vaanaof de tunnelmoond in zuid tot en mèt d'n tunnelmoond aon de Geusselt.
    Kompleminte, Pieke

    Opmerking

    Bezig...
    X