Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Column Ad van Iterson

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten
  Gast
  Gast

 • Gast
  Gast antwoordde
  Strict genomen gaat de collumn niet over subsidies. Het gaat om een zekere tragiek en reuring rond een politicus. En een rake typering van een verliezende cultuurinstelling van de kleine 'c'. In Nederland zijn we al zover, dat alle kunst die afhankelijk is van subsidie bij voorbaat al verdacht is, en daarom niet deugt. Het ondersteunen van kunst is altijd een gok, maar een stad 'zonder fratsen' is alleen nog maar een zielloze supermarkt.

  Leave a comment:


 • Breur
  replied
  Oorspronkelijk geplaatst door Ton
  Ze hebben invloed op het beleid.
  helaas de controle over de besteding subsidie die ontbreekt.
  Dit is te algemeen uitgedrukt Ton. Er zijn vele subsidie-ontvangers die het ontvangen subsidiegeld goed besteden en de boekhouding op orde hebben. Vergeet ook niet dat buiten overheden (dus niet uit belastinginkomsten) gelukkig nog veel subsidiegeld te verkrijgen is. De wereld ziet er soms beter uit dan het lijkt. Je moet er oog voor hebben.

  Leave a comment:


 • Breur
  replied
  Opvallend dat je vaak niet hoort, hoe het wel moet met de "c". Tot overeenstemming zal men nooit komen. Subsidiegevers hebben namelijk invloed op het beleid.

  Leave a comment:


 • Toller
  replied
  Heb er geen probleem mee dat de journalisten of mensen die iets publiceren eens ter verantwoording worden geroepen. Met hun verhalen staan ze zeker niet boven de wet.

  Leave a comment:

 • Gast
  Gast

 • Gast
  Gast antwoordde
  Oorspronkelijk geplaatst door Breur
  Het schrijven over anderen die wij niet goed kennen en het schrijven over zaken waar wij niet veel over weten, is o zo gemakkelijk. Gebeurt ook op MO. . Anderzijds biedt het weer kansen om te laten zien, wie iemand nu werkelijk is en hoe zaken in elkaar zitten.
  Is schrijf vaak om enigszins grip te krijgen op een onderwerp. Het schrijven over anderen of onderwerpen zonder dat we daar het fijne van weten is juist de kunst. Hele kranten staan vol met halve waarheden, leugens en onjuistheden, daar draait alles om of we beperken ons tot de beschrijving van een banaan.

  Leave a comment:


 • Breur
  replied
  Het schrijven over anderen die wij niet goed kennen en het schrijven over zaken waar wij niet veel over weten, is o zo gemakkelijk. Gebeurt ook op MO. . Anderzijds biedt het weer kansen om te laten zien, wie iemand nu werkelijk is en hoe zaken in elkaar zitten.

  Leave a comment:


 • Pier
  replied
  Columnist moet prikkelen, maar wel met de juiste feiten

  Ik schreef het al in posting #8 op 17 maart 2012.
  Ik heb helemaal niets met de columns en de persoon Ad van Iterson. De eerlijkheid gebied wel te vermelden dat ik ook nog nooit met de goede man heb gesproken. Dus in zoverre mag er kritiek geuit worden op mijn (vooringenomen?) mening.
  Ik lees zijn columns ook zelden, maar vanochtend werd mijn aandacht getrokken door de titel "zetelroof".
  Ik dacht dus dat het over Ursula Garnier zou gaan en haar opmerkelijke overstap naar SBM.
  Mijn vermoedens waren juist en al lezende kreeg ik het gevoel dat de column van Ad van Iterson nog leuk zou worden ook!
  Toch kwam het er niet van.
  Ad van Iterson begon ineens te wijzen naar andere partijen die totaal niets met deze overstap van doen hebben en die opeens een volledig onjuiste rol kregen toegedicht.

  Een korte passage uit de column:
  " Dan zie ik Garnier na de gemeenteraadsverkiezingen, als SBM ongenadig op zijn mieter krijgt, doorschuiven naar het meest rechtse paviljoen van het gekkenhuis van de Maastrichtse politiek. Daar kan ze kiezen tussen de deur waar LPM of PVM of MV op staat, met daaronder het bordje: ‘Hei woene Mestreechtenere’."

  De dichterlijke vrijheid van de columnist is mi. groot, maar moet wel juist zijn.
  Zo kun je toch echt niet beweren dat de Maastrichtse Volkspartij (MV) deel uitmaakt van "het meest rechtse paviljoen".
  Toegegeven de oorsprong van de Liberale Partij Maastricht (LPM) en de Partij Veilig Maastricht (PVM) ligt wel "rechts", maar bij veel (lokale) sociale vraagstukken lijkt het er toch vaak op dat de PVM en LPM echt linkers zijn dan bijvoorbeeld de PvdA, D66 en GroenLinks.

  Nu zou ik dit Ad van Iterson nog wel hebben vergeven, maar dankzij de volgende passage heb ik de indruk dat hij weinig weet van de lokale politiek.
  " Wat moet Garnier naast de huilende poetsvrouwen Nuyts, Thieme en Royen?"

  De wellicht als prikkelend bedoelde opmerking "huilende poetsvrouwen" is feitelijk gewoon onjuist!
  Cindy Royen heb ik, als ze al aanwezig was in de gemeenteraad, nog nooit kunnen betrappen op enige vorm van actie, laat staan dat ze ooit in de raadszaal enige emotie heeft getoond.
  Esmiralda Thieme heeft in een door Ton al aangehaalde reactie inmiddels zelf gereageerd op de onzinnige opmerking van Ad van Iterson.
  En wat Kitty Nuyts betreft het navolgende.
  Waarschijnlijk doelt Van Iterson inderdaad op haar tranen bij het "Leers-debat" in 2009.
  Om haar daarom als "huilende poetsvrouw" te typeren gaat mij echter te ver. Als er iemand gedreven is in de lokale politiek, een persoon die op veel zere plekken de vinger durft te leggen, dan is het wel Kitty Nuyts.
  Als je met haar vergeleken wordt of je mag bij haar aanschuiven, dan is dit eerder een compliment dan een schande.

  Ad van Iterson heeft een prikkelende column geschreven. Dat is zijn taak, maar zijn columns waren en zijn niet mijn favoriete columns.
  Ik heb er helemaal niets mee.

  Leave a comment:


 • parel
  replied
  Dit is het eerste wat ik zaterdagochtend lees, de column zijn erg goed van Ad

  Leave a comment:


 • El Loco
  replied
  Impassant, 24-11-2012

  Niet dat er veel informatie in staat, maar gewoon leuk om te lezen, over de aangekondigde groei van de UM van 15.000 naar 25.000 studenten:
  Groei
  door Ad van Iterson

  Tien voor half zeven. De eerste boemel van Maastricht naar Luik. Het rode rammeltreintje zit vol mensen met bestemming Zaventem.
  Of ze hebben de luxe van Thalys of Eurostar in het vooruitzicht.
  Eerst dit helse tochtje overwinnen.
  Het is nog te vroeg voor ongure types.
  Maar de trein kan ook angstaanjagend doen. Ter hoogte van de Duitse Poort begint de bovenleiding te flitsen en te knetteren. Alsof Donar, de god van de donder, op het dak zit. Hij zet de voorgevels van de Bloemenweg in lichterlaaie.
  Ook leuk voor die lui. Gebeurt dit vaak? De reizigers hebben andere zorgen. Ze geven vanmiddag ergens een presentatie, bij de EU, in Londen of Parijs. Heb ik mijn PowerPoint- dia’s op orde? Goede volgorde? „Gebruik jij nog PowerPoint?
  Ik ben allang overgeschakeld op Prezi. Zoveel dynamischer.” Kennen de reizigers elkaar dusdanig goed dat ze al zo gesprekkelijk zijn? Sommigen. Als ze aan dezelfde kant van de Maas werken is de kans redelijk. Medici en psychologen uit Randwyck zijn vaak geen onbekenden van elkaar. Net zomin als juristen en economen uit de binnenstad. Maar het rivieroverstijgend menselijk verkeer is mager.
  Maastricht kent in feite twee universiteiten.
  Twee UM-en. De ene luncht en borrelt in de Tribunal, de andere in Thembi. Het voornaamste dat hen bindt zijn de plannen van het College van Bestuur, beter bekend als ‘de Berg’ (Minnebreureberg).
  De nieuwe rector, Luc Soete, heeft een klinkende start gemaakt.
  De UM moet groeien naar 25.000 studenten. „Hoera!” riep de krant die u nu in handen heeft. Er moeten meer studenten komen die ook willen blijven. En dan met vaardigheden in hun ransel waar Limburg behoefte aan heeft. Maar heeft de UM-medewerker daar ook behoefte aan? Die vraag wordt op de Berg zelden gesteld. Vindt iedereen in het boemeltreintje naar Luik. De stemming is flink anti.
  We hadden toch ingezet op kwaliteit?
  Waarom moet de UM nu een kwantiteitsslag maken?
  Visé. Is het nog altijd donker? Je merkt dat het echt winter wordt.
  Terug naar de 25.000. Met de huidige 15.000 studenten is kwaliteit al een stevig probleem. Er worden anekdotes uitgeruild over de student anno 2012. Kinderen - want dat zijn het - die spreken over ‘school’ en ‘leren’ en ‘moeten we dat kennen?’ „Maar o wee als je een onvoldoende geeft,” roept een medewerker van economie. „Ik heb een beroepszaak lopen. Ik had een student een zeven voor zijn scriptie gegeven en met die zogenaamde ‘schande’ kon hij niet leven.
  Nu moet ik voorkomen alsof ik een misdadiger ben.” Het treintje knarst de Ourthe en de Maas over. Luik-Guillemins.Waarachtig: het is nog steeds donker!

  (bron: Dagblad De Limburger, 24-11-2012)

  Leave a comment:


 • wim54
  replied
  Zelf ken Adje Itterson al van uit mijn jeugd en Wiggo ook trouwens.

  Adje was vroeger al een rustig persoontje met een bepaald gevoel voor humor.

  Een rustig persoontje die zich niet snel van de wijs lied brengen.

  En Adje kennende zou hij zich ook niet druk maken wat er hier over hem
  geschreven werd .

  Denk dat Wiggo hem nog beter kend dan ik.

  PS: wat het "verhit" item tussendoor betreft daar ben het volkomen met Olijfje eens.

  Leave a comment:


 • Breur
  replied
  Oorspronkelijk geplaatst door Pier
  Kunnen de postings #29 e.v. (inclusief deze posting uiteraard) niet gewoon verwijderd worden?

  Deze postings zijn volledig off topic!
  Klopt Pier.
  Ik wacht nog even op het zelfreinigend vermogen van MO.

  Leave a comment:


 • Breur
  replied
  Sorry olijfje, ik had jouw posting nog niet gelezen.

  Leave a comment:


 • Breur
  replied
  Ik vind - en nu moet ik oppassen om niet de werkwijze van een forumtrol te gebruiken - dat de laatste postings niet meer op hun plaats zijn binnen dit onderwerp. Teksten kunnen emoties oproepen en ieder heeft recht op reactie en creëert daardoor de kans op tegenreactie. Maar dan komt er als het ware een schaduw over het voorafgaande door "verwijdering" van een intentie om een bijdrage te leveren aan de inhoudelijke discussie, feitenopbouw of beeldvorming en dat kan niet de bedoeling zijn.

  Leave a comment:


 • El Loco
  replied
  Oorspronkelijk geplaatst door klaas
  Ik ook niet breur.
  Heb alleen een hekel aan die personen die
  Denken alles beter te weten.
  Daar heb je onze forumtrol weer. Daarmee is voor mij de discussie weer afgelopen.

  Leave a comment:


 • Ingrid M.H.Evers
  replied
  Uitzonderingen bevestigen de regel!

  Alle gekheid op een stokje: natuurlijk is er een hoop te vinden in de jaarboeken van het SHC, en niet alleen daar. Maar dan staat het nog niet op MO.

  Het probleem met zo'n column is dat als je de feiten op een rijtje wilt zetten, als je zulke beweringen wilt weerleggen, dat aanmerkelijk meer tijd en energie vraagt dan de columnist besteedde aan het verbreiden van geloofwaardige onzin. En na een hele zaterdag vind ik het nu wel genoeg.
  Last edited by Ingrid M.H.Evers; 29 juli 2012, 08:54. Reden: aanvulling

  Leave a comment:

Bezig...
X