Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Einde vlam Minckeleers?

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Toller
  replied
  Kwam een krantenartikel tegen uit 22 december 1971. Het toenmalig gemeentelijk gasbedrijf becijferde dat de "eeuwige vlam" 8000 kubieke meter gas per jaar verbruikt. In dat jaar was het gasverbruik voor heel Maastricht honderd miljoen kubieke meter. Wat 'n getallen. Ik neem aan dat het gebruik jaarlijks hetzelfde is? Iemand anders zal wel becijferen de werkelijke kosten in de huidige tijd!
  Last edited by Toller; 29 oktober 2013, 20:21. Reden: aanpassen

  Leave a comment:


 • Pier
  replied
  Raadsvergadering 22 oktober 2013

  Oorspronkelijk geplaatst door Breur
  Het voordeel van dit alles is dat de publieke tribune goed gevuld zal zijn.(...).
  Ik betwijfel dit, want vandaag staat de begroting op het programma van de raadsvergadering.

  Voorafgaande zal wellicht toch een motie worden ingediend, dus het publiek moet wel tijdig aanwezig zijn.

  De VOORLOPIGE agenda van de raadsvergadering is HIER te vinden.

  Leave a comment:


 • Breur
  replied
  Oorspronkelijk geplaatst door Ton
  Vandaag in de Limburger een mooi stuk over de vlam van Minckelers

  (steekvlam)
  Het voordeel van dit alles is dat de publieke tribune goed gevuld zal zijn. Het negeren van burgerswil (welke dat ook is) wordt moeilijker, maar de publieke belangstelling leidt soms tot populisme. Anderzijds is het goed om eens fysiek aanwezig te zijn. Mensen zijn vaak toch anders dan geschetst uit de mediaberichten.

  Leave a comment:


 • Gast
  Gast antwoordde
  Ik heb toch liever niet dat de stad geregeerd wordt, door petities, stickerplakkers, of door ongenoegen en sentimenten, hoewel ik ook wel inzie dat er het nodige schort aan het politieke bestel. In het geval van Minckelers is er een tijdspad uitgezet in aanloop naar de besluitvorming. Het ongenoegen en gemis wekte de mondige burger uit zijn winterslaap, het was wel erg aan de late kant. De mondige burger eist zijn gelijk op en wil het liefst op zijn wenken bediend worden. Ik erken het democratisch tekort in zijn algemeen ook wel, maar in deze zaak zie ik dat sentimenten overheersen en dat is toch geen garantie om een (verstandige?) afweging te kunnen maken.

  Leave a comment:


 • Breur
  replied
  Waar zijn we mee bezig en waardoor?

  De Verenigde Naties doen onderzoek naar het Nederlandse sinterklaasfeest. Een commissie buigt zich over de vraag of Zwarte Piet racistisch is. Bewoners omgeving Orleansplein zijn studenten "enigszins" moe. De twee nog te goed hebbende "kunstwerken" bij Waldeck zijn nooit verschenen. "Het is niet de bedoeling dat gemeentelijke subsidiegelden voor dergelijke haat campagnes worden ingezet". Vlugschriften met de bedoeling burgemeester Hoes te laten opstappen. Een vlam via een automaat en onbekende kosten. Handhavers die in het spotlight worden gezet. En zo kun je nog heel wat a4-tjes doorgaan. Waar zijn we mee bezig? Zijn genoemde voorbeelden een gevolg van slechte communicatie, deskundigheid of producten van hand boven het hoofd houden of heeft men nog niet geleerd met de mondige burger en alom aanwezige media om te gaan?

  Leave a comment:


 • Gast
  Gast antwoordde
  Petities gedijen erg goed op sentimenten dat is me nu wel duidelijk uit het verslag van Pier.

  Leave a comment:


 • Clio
  replied
  Mooie samenvatting, Pier. Over mijn persoonlijke gevoelen zullen we het maar niet hebben...

  Leave a comment:


 • Pier
  replied
  Raad Maastricht dreigt burgerinitiatief te negeren

  Een meerderheid van het Presidium van de gemeenteraad van Maastricht is van mening dat met het burgerinitiatief "Minckelers moot Branne" geen collegebesluit ter discussie kan worden gesteld.

  Dat roept bij mij gelijk de vraag op wie of wat is het presidium?
  Cf. art. 6 van het REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN EN ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN MAASTRICHT bestaat het presidium uit de commissievoorzitters.
  Het voorzitterschap van het presidium is in handen van de plv. voorzitter van de gemeenteraad.

  Dit betekent dat het Maastrichts presidium bestaat uit:
  - Dhr. Pie Frijns (SPM);
  - Dhr. Richard Schoffeleers (D66);
  - Dhr. Michel Severijns (VVD);
  - Dhr. Jos Gorren (CDA) en
  - Mevr. Anita van Ham (PvdA).

  Cf. art. 6 lid 3 van het genoemde reglement heeft het presidium o.a. als taak aanbevelingen te doen aan de raad inzake agenda- en ordevraagstukken.

  Een meerderheid van het Presidium is van mening, dat op een Collegebesluit geen Burgerinitiatief van toepassing kan zijn, ondanks het feit dat het College een besluit heeft genomen waar € 43.000 mee is gemoeid, zonder de Raad, die het budgetrecht heeft, daarin te kennen.

  De gemeenteraad heeft nu de mogelijkheid om dit advies van het presidium naast zich neer te leggen of dit advies op te volgen.

  Interessant is nu echter om te weten te komen hoe de stemverhouding was in het presidium?

  Ik denk dat we vrijwel zeker er vanuit kunnen gaan dat de PvdA haar wethouder Costongs wll beschermen en zeker tegen heeft gestemd.
  In het kielzog van de PvdA heeft waarschijnlijk ook D66 tegen gestemd.
  Van wethouder John Aarts (VVD) is bekend dat hij zich openlijk laatdunkend heeft uitgelaten over dit burgerinitiatief. Daarom is het zéér aannemelijk dat ook de VVD tegen heeft gestemd.

  Persoonlijk denk ik dat de Seniorenpartij (SPM) en het CDA voor het burgerinitiatief zijn, maar dat is giswerk.

  Hoe dan ook, het presidium gaat wel erg gemakkelijk voorbij aan de ruim 2000 (!!) handtekeningen van burgers die willen dat de gemeenteraad in discussie gaat over het collegebesluit dat "ons" € 43.000,- kostte voor een niet werkende vlam(automaat).

  Even ter vergelijking.
  Deze ruim 2000 handtekeningen waren in een vloek en een zucht bij elkaar verzameld.
  De petitie over de spoorverbinding Hasselt-Maastricht loopt nu al 17 dagen.
  Tot nu toe hebben voor deze petitie "pas" 353 burgers getekend.

  Het is dus duidelijk dat het sentiment over de vlam van Minckelers erg leeft onder de Maastrichtse bevolking.
  Het is daarom onbegrijpelijk dat het presidium de gemeenteraad adviseert om zelf geen oordeel te vellen over het functioneren van het college.
  Last edited by Pier; 20 oktober 2013, 16:59.

  Leave a comment:


 • Haas
  replied
  Die pijp is vaker spoorloos geweest, de afgelopen weken.


  Ik vraag me af met welke regelmaat mensen bereid zijn om die vlam brandende te houden. Bovenien: hoe ang brandt het ding voor die ene euro, weet iemand dat?


  Let wel, ik heb het over DAGELIJKS 117 euro, dat houdt ook in dat er 117 euro in de automaat moet verdwijnen op dagen dat het katten en honden regent, zoals de Engelsen zeggen.


  Ik zie dat echt niet gebeuren.

  Leave a comment:


 • Pier
  replied
  Oorspronkelijk geplaatst door Clio
  Naar het schijnt is de gaspijp voor Minckelers afgetakt van de toevoer naar het stadhuis.
  (....)
  Ook zou het heel simpel zijn uit te rekenen hoeveel gas die toorts van Minckelers in de praktijk verbruikt. Ik ben geen held in rekenen, maar men heeft mij verteld dat dat te berekenen is als men de diameter van de pijp kent en de druk die staat op de aanlevering.
  (...)
  Er is echter één klein probleempje....... de gaspijp van Minckelers is al ruim één week zoek!!!!!!

  Dus zelfs als ik al 117 euro per dag in de gleuf zou willen duwen, zoals Haas ons heeft voorgerekend, dan nog is er geen vlam.....:(

  De automaat/Minckelers 2.0 heeft het één dag gedaan.
  Die dag kostte ons tot nu toen ongeveer € 43.000,-

  Leave a comment:


 • Karel de Kale
  replied
  Ik vind het opmerkelijk dat dit soort kwesties überhaupt nog serieus genomen wordt. Het is van een "kleinsteedsheid" van de ergste soort. Politici die hier nog woorden vuil aan maken diskwalificeren zichzelf.

  Leave a comment:


 • Clio
  replied
  Naar het schijnt is de gaspijp voor Minckelers afgetakt van de toevoer naar het stadhuis. Het is dus zaak daar de gasmeter uit te plitsen naar het werkelijk verbruik van beide 'adressen': wat verbruikt het stadhuis, wat het standbeeld van Minckelers.

  Ook zou het heel simpel zijn uit te rekenen hoeveel gas die toorts van Minckelers in de praktijk verbruikt. Ik ben geen held in rekenen, maar men heeft mij verteld dat dat te berekenen is als men de diameter van de pijp kent en de druk die staat op de aanlevering.

  Ik krijg de indruk dat men op het stadhuis met de natte vinger een kostenplaatje 'roept', zonder dat dit is onderbouwd. Het heeft geen enkele zin dat serieus te nemen zolang er geen reeële cijfers op tafel liggen.

  Leave a comment:


 • Haas
  replied
  Even een rekensommetje:

  43000 gedeeld door 365 is 117.

  Dat betekent dat de gemeente ervan uitgaat dat gemiddeld 117 mensen per dag bereid zijn een euro in de gleuf te stoppen om de vlam brandende te houden?

  Hoe lang brandt die vlam dan voor 1 euro?


  Gelooft Jacques dat zelf?

  Leave a comment:


 • Karel de Kale
  replied
  Ik verheug mij van harte op de komende carnaval. De gemeente is hierbij een niet aflatende bron van inspiratie.

  Oprecht, bedankt daarvoor.

  Maastricht culturele hoofdstad, handhavingsbeleid, de vlam van Minckeleers. En met een beetje creativiteit moet de oprechte carnavalsvierder op nog veel meer originele ideeën komen.

  Leave a comment:


 • Wigo
  replied
  Heren, ik stel voor om 'het vuur' van deze discussie te doven en terug te keren naar het onderwerp: Einde vlam Minckeleers !

  Leave a comment:

Bezig...
X