Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Opéra comique maastricht presenteert “les dragons de villars”

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Opéra comique maastricht presenteert “les dragons de villars”

  Persbericht:

  OPÉRA COMIQUE MAASTRICHT PRESENTEERT “LES DRAGONS DE VILLARS”

  De opera “Les Dragons de Villars” van Louis - Aimé Maillart uit 1856
  is een zonnige, romantische en komische opera met een donker randje.
  Onder het zorgeloze tafereel op een klein Zuid-Frans boerenerf gaat een geheim verscholen. Vlakbij, in de grotten van Saint Gratien, zitten vluchtelingen ondergedoken. Zij houden zich schuil voor de troepen van de koning,
  de dragonders van veldmaarschalk Villars. Er zijn maar twee mensen die hier vanaf weten: de romantische jonge helden Rose en Sylvain.
  Hoewel het oorspronkelijke, waargebeurde verhaal zich afspeelt in 1704,
  verraadt het kostuumbeeld dat het zich zomaar ergens halverwege de 20e eeuw zou kunnen afspelen. Ook het decor, vol van handige verstopplekken, roept herinneringen op aan onze recente geschiedenis, ergens op het platteland.
  De muziek klinkt vrolijk en lichtvoetig en het verhaal zit boordevol typische operette verwikkelingen, alsof er niets aan de hand is. Maar op tragikomische en soms bizarre manier openbaart zich toch, stap voor stap, de “zoem” van het verborgene…  Te zien van 18 april t/m 21 april aanstaande in Theater La Bonbonnière te Maastricht o.l.v. dirigent Ben Perry en regisseur Tamara Jongerden. Voor kaartverkoop en meer informatie betreffende deze productie kunt u terecht op www.operacomiquemaastricht.nl, bij het secretariaat van Opéra Comique Maastricht 06-16 45 91 06 en bij de Uitbalie 043-350 55 55.
  De leefs mer eine kier .
Bezig...
X