Indien dit uw eerste bezoek is, vergeet dan niet de FAQ te lezen door op de bovenstaande verwijzing te klikken. U dient zich te registreren voordat u kunt gaan posten. Klik op de registreer verwijzing hierboven om te vervolgen. Om te beginnen met het tonen van de berichten selecteert u het forumdeel welke u wil gaan bezoeken middels gebruikmaking van de onderstaande selectie.
Ter info:
Mocht er zich onverhoopt een probleem en/of fout voordoen tijdens uw aanmelding, meldt deze dan aub. aan ons (door op de onderstaande gekleurde tekst te klikken).
Wij zullen u dan via email contacteren en zorg dragen voor uw aanmelding zodat u gebruik kunt maken van het forum! Registreren lukt niet, ik kan mij niet aanmelden!
Overigens, ik las gisteren in De Limburger dat Erwin Consten (76) van friture REITZ op 7 november 2020 is overleden.
Dat is jammer, maar hij was toch zeker al jaren niet meer de patroon bij Reitz op de markt?
Ik was er eens op een iets rustiger moment afgelopen jaar en het kon mij niet bekoren, nog friet nog zoervleisch.
Wat een heerlijke oude topic wordt hier door Antonius uit het vergetelheid gehaald
De laatste tijd ben ik erg gecharmeerd van de friet van friture Blauwdorrep aan de Proosdijweg.
Daar zijn sinds een jaar of 2 nieuwe eigenaren.
Wel een aparte manier van bestellen. Je moet je melden bij de kassa en je bestelling doorgeven.
Maar niet geheel onbelangrijk anno 2020 is dat ze hele goede corona-maatregelen hebben genomen.
als ze nog allemaal bestaan en open zijn, mag het een update hebben van u als consument
en
om concurrentie vervalsing uit te sluiten : ik frituur mijn eigen patat frites met desbetreffende zuurvlees (die is de beste)
nieuwer zijn
tuutsje vaan teunsje in de Wycker Brugstraat
en
friet elite in Achter Het Vleeshuis
DE lekkerste friet : in Luik , Outremeuse bij de rotonde stelt un aajt wegelke .
Zuut neet oet .
vettig krömke , meh de friet zien oneuvertroffen lekker .
Ik geniet in elk geval altijd enorm van m'n tuutsje friet zoervleis van Teun. En wat ook leuk is: de integratie van de buitenlandse student (die in dit draadje aan de orde is geweest) is hier in volle gang. Altijd enorm leuk om het binnenkomend publiek proberen te taxeren: Mestreechteneer, Hollender, Pruus of andersoortige Boetelender. Verbazingwekkend hoe vaak ik ernaast zit.
ik hoop dat elke buitenlandse student eens een frituurpan en ketel in handen neemt
en niet enkel naar de afhaal "friteria" gaat.
die studenten die ik heb leren kennen, weten het is enkel tijd wat nodig is voor goede patat en zuurvlees
en dat is niet eens veel tijd.
test:
ossewit (waar haal je dat nog)
olijfolie (steeds populairder)
arachideolie (de goedkoopste)
appihein olie/vet (?)
diamant olie/vet (?)
gouda's glorie reclame ingeprint olie/vet (?)
je kunt twee keer testen in een oude frieten ketel
of hebt twee ketels nodig,
ik deed die test
voorbakken 160 , nabakken 180
echte aardappels zelf gesneden <<<< HE KRUIMIG AUB
sorry voor de Ossewit liefhebbers, dat is de smaak van uw moeder / vader en lekker
maar dat is het minst gezond
dus
eerste is Ossewit twee maal frituren
en
tweede is arachideolie twee maal maal frituren
dat ander spul tja droog of echt te vet en nooit mooi om op te bijten
die frituren in Maastricht gaan voor gezondheid, dus
(
de test werd op een en dezelfde dag uitgevoerd met heel veel olie en vet en aardappelen zelf geschild
ook zo twee friteuse en frieten ketels met afwisselend die vetten of olies
)
Daar koop ik wel eens een grote frites met dubbel mayo. Die mayo is ook onovertroffen. Thuis goed na te maken door mayonaise aan te leggen met wat witte azijn en wat water.
Heb me laten vertellen dat de snacks van Reitz niet zo geweldig zijn. Het schijnt 1 van de goedkoopste merken te zijn.
De beste frites maak je trouwens door in Ossewit te bakken. Want het paardenvet en rundsvet (half om half is de mix) is gepredestineerd voor de professionele frituurs. In ieder geval niet in plantaardige olie bakken, als je de ouwerwetse frites wilt hebben. Gebruik wel zetmeelrijke aardappelen. Bv. Bintje. In ieder geval geen bloemige aardappelen. En maak dikke frites. Dan blijven ze wat zacht van binnen.
De eerste frituurbeurt op 140 a 150 graden Celsius is overigens een kookproces van 5 a 6 minuten.
Daarna de frites ongeveer 15 minuten laten afkoelen/ uitzweten. En dan nog eens - erbij blijven staan - 2 minuten op 180 graden.
De frites moeten er goud-geel uitzien. Enniet bruin.
Frituur Bollen was inderdaad tot begin jaren tachtig een topper nabij Pieterstraat.
Frituur Martha in Scharn is goed, maar voor mij niet bijzonder.
Ook goeie verhalen gehoord over Tuutsje vaan Teunsje in Wyck.
Tuutsje vaan Teunsje in Top 100 Beste Cafetaria’s Nederland
Friterie Tuutsje vaan Teunsje uit Maastricht behaalde afgelopen maandag de 66ste plek op de lijst van de honderd beste cafetaria’s in Nederland. (Lees verder op: MaastrichtAktueel, 24 oktober 2012)
Ik geniet in elk geval altijd enorm van m'n tuutsje friet zoervleis van Teun. En wat ook leuk is: de integratie van de buitenlandse student (die in dit draadje aan de orde is geweest) is hier in volle gang. Altijd enorm leuk om het binnenkomend publiek proberen te taxeren: Mestreechteneer, Hollender, Pruus of andersoortige Boetelender. Verbazingwekkend hoe vaak ik ernaast zit.
Leave a comment: