Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Oorlogsgravenstichting

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Breur
  replied
  Het graf van Jean Péree.

  Op het kerkhof van Sint Pieter liggen meerdere militairen begraven. Er is maar echter een Nederlands oorlogsgraf: http://www.breurhenket.com/H/VakH.htm#Peree0 en http://www.dodenakkers.nl/oorlog/gra...et-fouten.html

  Leave a comment:


 • hermanw
  started a topic Oorlogsgravenstichting

  Oorlogsgravenstichting

  Opdat zij met eere mogen rusten.

  Die zin geeft in het kort de doelstelling van de Oorlogsgravenstichting weer. Het werkterrein is de aanleg, inrichting, instandhouding en verzorging van het Nederlandse oorlogsgraf, waar ter wereld dit zich ook moge bevinden. Dit geldt ook voor het onderhoud van de in Nederland verspreid liggende graven van leden van de geallieerde strijdkrachten, voor zover daarvoor niet door het betrokken land wordt gezorgd. De Stichting onderhoudt ongeveer 50.000 Nederlandse oorlogsgraven die verspreid liggen over de hele wereld. Het betreft hier graven van burgers en militairen die na 9 mei 1940 gevallen zijn. Hun graven zijn te vinden op erevelden, maar ook op gewone begraafplaatsen in dorpen en steden.

  http://www.ogs.nl/pages/home.asp

  Het slachtofferregister biedt de mogelijkheid om te zoeken naar de graven van mensen die in de oorlog hun leven lieten. Voor mensen met geboorteplaats Maastricht worden 411 namen getoond. Voor de overlijdensplaats Maastricht 66. Door op de naam te klikken wordt meer informatie zichtbaar, met voor zover mogelijk ook een foto van het graf.

  http://srs.ogs.nl/
Bezig...
X