Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

transport gevangenen Oranjehotel 30-3-1942 naar Maastricht

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • transport gevangenen Oranjehotel 30-3-1942 naar Maastricht

  Ben op zoek naar getuigen, mensen die informatie, kunnen geven over dit gevangenen transport, met eerste klas rijtuigen. Ze werden op station opgewacht door vrachtwagens die ze naar het Franciscaner klooster brachten aan de Tongersestraat, dat was door Duitsers gevorderd. Daarin was gevangenis en Luftwaffe rechtbank.
  Zijn er mensen die informatie hierover hebben, dan wel getuigen waren of die kennen? Onbekend is welk station in Maastricht dit was.
  Dit in kader van onderzoek naar een van die gevangenen.
  Alvast dank, P. Beek Onderzoeker Namenmonument Oranjehotel, e mailadres paulbeek_1956@yahoo.com

 • #2
  Dag Beek1956, welkom op Mestreech Online.

  Getuigen vinden van dat gevangenentransport lijkt mij wat moeilijk: men zou dan toch minstens 12 jaar moeten zijn geweest en is dus nu 81 of ouder.
  Maastricht had in die tijd pas één station (nu drie), gelegen aan het eind van de Stationsstraat, dat tegenwoordig nog steeds simpelweg 'Maastricht' heet.

  Het door u bedoelde (derde) franciscanenklooster lag aan de Patersbaan, die uitkwam op de Tongersestraat. Op deze website is eerder geschreven over dat proces. U vindt het als u in de zoekregel 'Patersbaan' intypt. Met name het 'draadje' Executie op de Ambyerheide (overigens een onjuist gegeven) lijkt mij iets op te leveren. Vergeet vooral niet de Duitse website aan te klikken die in de laatste posting wordt vermeld. Daar worden korte biografietjes gegeven van 26 geëxecuteerden.

  Opmerking


  • #3
   Al is uw zoektocht interessant, doch het gebruik maken van het vermelde privé e-mailadres is dat niet. Als men op dit forum een onderwerp opent kunt u ook op het forum zelf de antwoorden ontvangen en is een emailadres niet nodig en zelfs niet wenselijk om antwoorden en berichten te krijgen. Want daarmee sluit U forumleden uit die niet in email contact staan met U.
   Iets te oud voor re-educatie
   iets te jong voor afdanking
   m.a.w. een stoer Mestreechter joonk

   Opmerking


   • #4
    Oorspronkelijk geplaatst door Ingrid M.H.Evers Bekijk bericht
    Op deze website is eerder geschreven over dat proces. U vindt het als u in de zoekregel 'Patersbaan' intypt.
    Misschien ten overvloede, maar mw. Evers bedoelt de zoekbalk op de homepage van dit forum, niet de zoekbalk boven dit draadje (die geeft alleen resultaten binnen dit draadje). Dus eerst even op de banner klikken, vervolgens ziet u de bedoelde zoekbalk verschijnen.

    Opmerking

    Bezig...
    X