Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Boek "de laatste generatie" klaar, met verhalen van Mestreech online

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Boek "de laatste generatie" klaar, met verhalen van Mestreech online

  http://www.facebook.com/laatstegeneratie

  Click image for larger version Name:	lg.jpg Views:	0 Size:	59,1 KB ID:	101622

  Over het boek
  Op 10 mei 1940 wordt Nederland binnengevallen door Duitsland. Een van de speerpunten van de aanval is Maastricht waardoor het leven van de 17-jarige Willy voorgoed verandert.

  Te werk gesteld in een munitiefabriek boven Berlijn ontsnapt hij en duikt onder in het woeste Peelgebied in Noord-Limburg. Daar ontpopt hij zich tot een vaste waarde in de hulp van vluchtende geallieerde piloten en in het gewapende verzet.

  Na de bevrijding van het zuiden van Nederland meldt hij zich als oorlogsvrijwilliger en wordt per ongeluk lid van de eerste Nederlandse mijnen- en explosievendienst. Dagelijks ligt de onzichtbare dood op de loer voor de jonge mannen die het bevrijde Nederland proberen op te schonen van mijnen, bommen en andere explosieven.

  Het boek beschrijft de belevenissen van de markante Willy tijdens de verschrikkingen van de oorlog. Zijn verhaal wordt ruim aangevuld met unieke ooggetuigenverslagen van tijdgenoten.

  Onderwerpen van het boek zijn:
  Tweede Wereldoorlog - Mijnenruimen - Bomb Disposal - Verzet - Pilotenhulp - Onderduiken - Te werk stelling - Dwangarbeid - Inval Nederland door Duitsland - Bezetting - Hongerwinter - Bevrijding

  Plaatsen en streken die in het boek naar voren komen:
Bezig...
X