Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Bonbonnière: behoud deze parel

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Bonbonnière: behoud deze parel

  Beste forumleden,

  In juni 2021 ben ik in de Bonbonnière geweest om foto's te maken voor fotomagazine Maastricht in Beeld. Ik heb toen in het magazine en op Facebook geklaagd over de achterstalligheid van het onderhoud en het gebrek aan vooruitzichten. En ik heb de Maastrichtenaren opgeroepen zich sterk te maken voor behoud van het gebouw en het theater. U kunt het magazine vinden als nummer 8-2 op https://scheelpj.home.xs4all.nl/Site/MiB.html

  Op dinsdag 22 maart jongstleden was ik er opnieuw. De beheerder stuurde me naar de Witte Foyer met de mededeling: 'schrik niet'.

  Een deel van het plafond is losgekomen, u ziet de brokstukken. Ik heb de foto's op Facebook geplaatst met een noodkreet. Twee politieke partijen hebben inmiddels aangegeven met de zaak aan de gang te gaan, een van hen heeft een petitie gestart. En vandaag is de noodkreet overgenomen door 'De Limburger'. Voor wie een abonnement heeft: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20220325_95402995

  Ik zou graag zien dat dit op nog grotere schaal bekend wordt zodat de politiek doordrongen raakt van de urgentie.

  En ik hoop vurig dat er nu eens flink doorgepakt wordt om deze parel voor Maastricht te behouden en vooral om bestemmingen te vinden die passen bij deze prachtige theaterlocatie.

  Groeten,

  Peter

  Click image for larger version

Name:	image_5202.jpg
Views:	64
Size:	714,3 KB
ID:	105034
  Last edited by Peter Scheele; 25 maart 2022, 21:03.

 • #2
  Ja, Heineken op vakantie, dat gun je jezelf. Het gaat dus als vanouds om geld en initiatief nemen. Niets is in deze transparant. Ik ken de contracten niet. Overigens is "behoud deze parel" een sympathiek initiatief.
  De leefs mer eine kier .

  Opmerking

  Bezig...
  X