Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Open Monumentendagen

Sluiten
This topic is closed.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • #16
  Vandaag en morgen niet vergeten...... Open Monumentendag 2011!!
  Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

  Opmerking


  • #17
   Een paard uit de stal vergeten?

   - 10 en 11 september 2011: in het kader van de Open Monumentendag 2011 verzorgt Stg. Grafmonumenten Sint Pieter twee rondleidingen langs adoptiegraven.

   De leefs mer eine kier .

   Opmerking


   • #18
    Je staat er weer voortreffelijk op!
    Bijna monumentaal!
    Ik ben bij vlagen geniaal, alleen is het nu windstil!

    Opmerking


    • #19
     Uit gouden korenaren schiep God Sintpieternaren. Vandaar.
     Voor de Maastrichtenaren bleef over bieten en wortelen
     vandaar twee heren, twee confessies
     een verdeelde stad
     onmin tussen glas en plastic :(
     De leefs mer eine kier .

     Opmerking


     • #20
      Inderdaad! En dat woont niet eens op SP! :(
      Ik ben bij vlagen geniaal, alleen is het nu windstil!

      Opmerking


      • #21
       Open Monumentendagen 2012

       Op 8 en 9 september is er de landelijke Open Monumentendag, waarbij verschillende Maastrichtse monumenten gratis te bezichtigen zijn.

       Dit jaar is het landelijke thema van de Open Monumentendag gewijd aan monumenten in een groene setting. Aanleiding om juist in 2012 voor het thema “Groen van Toen” te kiezen is het uitroepen van het jaar van de Historische Buitenplaatsen 2012. Het Open Monumentendag-thema behelst echter veel meer dan alleen landgoederen of buitenplaatsen.
       Met het thema is er aandacht voor monumentaal groen in brede betekenis: stadsparken, kloostertuinen, landgoederen, buitenplaatsen, begraafplaatsen, verdedigingswerken en landschapselementen. Omdat het groen niet
       ophoudt aan de randen van de stad besteden we dit jaar ook aandacht aan enkele bijzondere projecten in de buurgemeenten Eijsden-Margraten, Valkenburg en Meerssen.


       Download hier het programma van de open monumentendag
       De leefs mer eine kier .

       Opmerking


       • #22
        Vrijmetselaarsloge ook open

        Oorspronkelijk geplaatst door Breur Bekijk bericht
        Download hier het programma van de open monumentendag
        Eén bijzonder object, dat normaal niet vrij toegankelijk is, wordt niet genoemd in de programmafolder: ook de vrijmetselaarsloge aan de Heggenstraat 16 is zaterdag 8 sept vanaf 10u te bezoeken (in het kader van Open Monumentendag i.s.m. Musica Sacra). Er is een kleine expositie en leden van de Maastrichtse loge geven uitleg. Om 16u geeft Patrick Lateur een lezing over het leven en werk van François-André Danican Philidor (1726-1795) en diens seculier oratorium Carmen Saeculare, dat a.s. vrijdag in het Theater aan het Vrijthof wordt uitgevoerd. Meer info op http://www.musicasacramaastricht.nl/...aarsloges.aspx.

        Opmerking


        • #23
         Macht en Pracht 14 en 15 september 2013.

         Onderstaande brief van Gemeente Maastricht wil ik jullie niet onthouden. De rol van de vele vrijwilligers actief binnen Gemeente Mastricht is zeer belangrijk.

         Aan de vrijwilligers van de Open Monumentendagen 2012

         Namens het organisatiecomité van de Open Monumentendag 2012 willen wij U hartelijk danken voor Uw bijdrage aan het welslagen van dit monumentenweekend. Wij hebben zeer veel positieve reacties gekregen en dankzij Uw inzet hebben veel belangstellenden kunnen genieten van een gevarieerd programma-aanbod.
         Voor de deelnemende bezoekers was deze manifestatie een unieke gelegenheid om een bezoek te brengen aan de monumenten, die anders vaak moeilijk of helemaal niet toegankelijk zijn. Ook de verschillende thematische wandelroutes en de tentoonstellingen werden door de deelnemers zeer gewaardeerd.
         Ongetwijfeld heeft dit monumentenweekend bijgedragen tot meer begrip en waardering voor ons monumentale erfgoed. Zonder Uw enthousiaste medewerking en de ondersteuning van vele vrijwilligers was deze organisatie niet mogelijk geweest.
         Graag willen wij U danken voor Uw bijdrage tot het welslagen van deze monumentendagen en hopelijk mogen wij volgend jaar ook een beroep op U doen. Volgend jaar is het landelijke thema: Macht en Pracht” en dan valt het open monumentenweekend op 14 en 15 september 2013.

         Namens het college van burgemeester en wethouders van Maastricht,
         medewerker sector Ruimte,

         Servé Minis
         De leefs mer eine kier .

         Opmerking

         Bezig...
         X