Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Bouwen in Maastricht

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Bouwen in Maastricht

  Nadat het vrijwel onmogelijk voor een particulier was om in Maastricht een betaalbare bouwkavel te verkrijgen, een nieuwe poging de bouwsector en huisvesting een impuls te geven. Of het gaat lukken is de vraag:

  Maastricht wijst locaties aan voor bouw in eigen beheer


  Ruimte voor nieuwe bouwconcepten

  4 december 2012
  De gemeente Maastricht biedt meer mogelijkheden om een eigen woning te bouwen in de stad. Op verzoek van de gemeenteraad heeft het stadsbestuur een aantal locaties aangewezen waar op korte termijn gebouwd kan worden. Eerder al werd besloten om in het voorjaar van 2013 in het Ambyerveld vrije sector bouwkavels aan te bieden. Met deze maatregelen speelt het stadsbestuur in op de wens voor meer mogelijkheden rondom particuliere woningbouw in Maastricht.
  Nieuwbouw- en verbouwlocaties
  De gemeente geeft kavels uit voor nieuwbouw aan de Haspengouw in Heer en de Fazantenstraat in Boschpoort. Ook worden een oude schoolwoning aan de Bergmansweg in Scharn en twee panden aan de Bosscherweg in Boschpoort aangeboden als verbouwlocatie. Daarmee ontstaat ruimte voor nieuwe bouwconcepten in Maastricht. De locaties worden voor een half jaar in de markt gezet, om te onderzoeken of er voldoende behoefte voor is.
  Direct beschikbaar
  Het stadsbestuur werkt aan een ‘plan van aanpak vraaggericht bouwen’ waarin de voorwaarden en spelregels staan opgenomen. Dat wordt begin 2013 aan de gemeenteraad voorgelegd. Na goedkeuring start de verkoop van de (ver)bouwlocaties. Daarnaast zijn er ook nu al mogelijkheden in Amby, waar in totaal 22 woningen en 42 kavels beschikbaar zijn binnen het concept ‘vraaggericht bouwen’.
  Wethouder stadsontwikkeling Gerdo van Grootheest: “Het is bijzonder in Maastricht je eigen woning te kunnen bouwen. Door daar ruimte voor te bieden ontstaan nieuwe kansen op de woningmarkt in de stad. En dat al snel: begin volgend jaar kunnen we aan de slag!.”

  Bron: Gemeente Maastricht.
Bezig...
X