Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Servatius stelt besluit hoeve Castermans uit

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Servatius stelt besluit hoeve Castermans uit

  Bron: Dagblad De Limburger van 22 december 2011:

  MAASTRICHT
  Het lukt woningcorporatie Servatius nog niet om een besluit te nemen over de woningbouwplannen op het terrein van de deels gesloopte hoeve Castermans in Maastricht.

  Dat verklaart een woordvoerster van Servatius. Eerder dacht de corporatie dit jaar een besluit te nemen over het project in de wijk Wolder, waarvoor nog onvoldoende kopers zijn om te gaan bouwen.

  Dhr. Wil Lem stuurde mij bijgaande foto's:  De leefs mer eine kier .

 • #2
  'Volkstuintjes te huur'

  'Hoeve Castermans'? 'Ruïne Castermans', zal men bedoelen. Het is een ongehoord schandaal hoe er met die hoeve is omgesprongen, het niet geringe buurtverzet ten spijt. En toen de sloopvergunning er eenmaal was, viel de monumentale poort (die behouden zou worden), 'zomaar per ongeluk' in elkaar. Een zinloos restant van het pand verleent nu aan dit stuk van de Peltzerstraat en het Mgr. Vrankenplein een sfeer van verkrotting, die nog voor onbepaalde tijd zal voortduren.

  Het braakligende terrein langs de Medoclaan draagt daar het zijne aan bij. Een anonieme buurtbewoner heeft nu blijkens het bord op de tweede foto een oplossing bedacht. Meldt u allen bij Servatius aan als huurder van een volkstuintje! Misschien dat het de rekenaars daar helpt binnen een paar jaar uit de rode cijfers te komen, en in de tussentijd wordt het weer een beetje gezellig in die hoek van de dorpskern!
  Last edited by Clio; 23 december 2011, 11:42.

  Opmerking

  Bezig...
  X