Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Festa Natura

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Festa Natura

    Festa Natura

    Beleef natuur en cultuur op de St. Pietersberg. Mis het niet!
    Zondag 8 september is de St. Pietersberg dé locatie in Maastricht waar u moet zijn. Die dag vindt daar Festa Natura plaats. Een natuurfestival van 10.00 – 17.00 uur met activiteiten voor jong en oud. De toegang is – evenals de meeste activiteiten - gratis! Voor enkele activiteiten vragen we een kleine bijdrage.
    Bij Festa Natura valt van alles te beleven. Er is een doe- en kijkmarkt, met veel deelnemers op het van natuur, milieu, outdoor, fotografie en streekproducten. Er zijn excursies in het fort, de mergelgrotten en in de bijzondere natuur. En ook voor de kids zijn er superleuke activiteiten. Hoogtepunt van de dag zijn twee historische veldslagen waarbij het fort beschermd wordt tegen Franse soldaten. Deze worden gehouden om 11.30 en 14.00 uur.
    Volwassenen kunnen natuur en cultuur optimaal beleven op Festa Natura. Bezoek de expositie over de historie van St. Pieter in de Caponnière. Neem een kijkje met een cameraval in het leven van de dieren, geniet van streekproducten of toets uw kennis over slowfood terwijl uw kids zich vermaken.
    Excursies en rondleidingen
    Al altijd al eens willen weten hoe het was om in een fort te wonen? Hoe donker het kan zijn in de grotten? Ga dan mee met de excursies en rondleidingen die georganiseerd worden tijdens Festa Natura.
    Excursie fort: excursie is gratis. Maximaal 25 deelnemers per gids, 4 gidsen per uur. Kaarten zijn te krijgen bij de informatiestand van Festa Natura. Tijden: 10.00 / 12.30 / 15.00 / 16.00 uur. Duur ongeveer 1 uur.
    Grotexcursie: € 5,75 (volw) en € 4,75 (kids). Excursies worden gegeven door VVV-gidsen. Maximaal 35 deelnemers per keer. Melden bij het hokje naast chalet Bergrust. Tijden: 11.00 / 12.30 / 14.00 / 15.30 uur. Duur ongeveer 1 uur.
    Deelname aan de grot en fort excursies is alleen mogelijk met een kaartje die vooraf af te halen zijn bij de genoemde startplekken. op = op! Kaartjes kunnen NIET gereserveerd worden.
    IVN-landschapexcursie: genieten van alle moois dat de St. Pietersberg aan natuur te bieden heeft. De excursie is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. De excursies starten vanaf de Natuurtuinen Jekerdal, Drabbelstraat 7 om 9.30 en om 12.00, zodat u tijdig op het Festa Natura terrein bent om onderdelen van het programma daar te volgen. De excursie duurt ongeveer 1,5 uur en vooraf aanmelden is verplicht. Per e-mail: ipa.kokx@gmail.com Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch (na 18.00) op 043 3258339.
    We willen u een zo gevarieerd programma aanbieden. Door onvoorziene omstandigheden kunnen er echter wijzigingen in het programma optreden.
    Kom op 8 september naar de St. Pietersberg en beleef en vier met ons Festa Natura!

    Bron: http://www.festanatura.com/
Bezig...
X