Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Verhuizing kunstinstellingen?

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Verhuizing kunstinstellingen?

  In het draadje 'Quartier des Arts' wordt gemeld dat het conservatorium en de toneelschool overwegen het Jekerkwartier te verlaten en zich, samen met de Academie Beeldende Kunsten en de Academie voor Bouwkunst (beide gevestigd in het Kommelkwartier) en de nieuwe opleiding Interdisciplinary Arts (i-Arts) van de UM, te vestigen op het Sphinxterrein. Niet duidelijk is of de Jan van Eyckacademie zich hierbij zal aansluiten.

  Architect Jo Coenen maakte een ontwerp voor het nieuwe Quartier des Arts, maar vergat ook het oude Quartier Latin niet, zoals uit onderstaand kaartje van de website van Coenen blijkt (de letters en cijfers zijn door mij toegevoegd).


  Onderwijsinstellingen Jekerkwartier: A Toneelacademie B Jan van Eyck Academie C Conservatorium 1 Bestuurscentrum UM 2 Rechtenfaculteit 3 Graduate School of Governance 4 Studenten Service Centrum 5 Economische faculteit 6 University College 7 Universiteitsbibliotheek

  Op de site van Coenen staat verder geen uitleg over de plattegrond, maar het ligt voor de hand dat de vrijkomende panden van de kunstopleidingen ter beschikking komen van de universiteit. In dat geval wordt het Jekerkwartier dus nog meer Quartier Latin.

  Opvallend op dit kaartje is het terrein van de Tapijnkazerne. Een aantal bestaande gebouwen zijn alvast rood ingekleurd (voor de universiteit wederom), het Stadspark is iets groter geworden, de Jeker heeft er een extra, zuidelijke tak bijgekregen en ten zuiden daarvan ligt een eigenaardig grid van wandelpaden(?) over het terrein.

  Zie ook dit draadje over de Tapijnkazerne.
Bezig...
X