Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Leger des Heils gaat weg.

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Leger des Heils gaat weg.

    Jammer dat het Leger des Heils weggaat uit het Boschstraat Kwartier. Er was vaak veel 'commotie' rond de sociale opvang omdat de omgeving overlast vreesde, maar het bleek altijd wel weer mee te vallen. Er viel over te praten. Nu is het maar afwachten wat er komt en als het een commerciële bestemming krijgt, gaat dat belang voorop en is het nog maar de vraag of er überhaupt over te praten valt...
    Last edited by ; 14 maart 2012, 13:12.

  • #2
    Opvang definitief weg uit Boschstraat

    Het Leger des Heils vertrekt definitief uit de Boschstraat. De verhuizing van de opvang moet eind 2014/begin 2015 helemaal afgerond zijn, zo zegt directeur Hans-Martin Don van het Leger. „We stellen echter geen keiharde deadline, omdat we onze mensen op een rustige en normale manier willen verhuizen. Maar we hebben wel een plan in het hoofd om binnen nu en twee jaar iedereen elders onder te brengen.”

    Maastricht
    Van onze verslaggever/limburger.nl

    Het Leger zet vooral in op zelfstandig wonen met begeleiding. Een quickscan eind 2011 wees al uit dat van de 105 mensen die het Leger des Heils in Maastricht opvangt, er zo’n dertig tot veertig zelfstandig zouden kunnen wonen. „Daar willen we ook steeds meer naar toe, als dat mogelijk is uiteraard. En als meer mensen zelfstandig kunnen wonen, is het logisch dat wij een gebouw kunnen afstoten”, zei Don al in november 2011. Destijds was nog niet duidelijk welk gebouw het Leger wilde afstoten. De Boschstraat werd als optie genoemd, maar ook over het sluiten van de opvang langs de A2 werd nagedacht. Nu is de keuze definitief gevallen op de Boschstraat. Een van de redenen om dat pand, waar al bijna dertig jaar dak- en thuislozen worden opgevangen, te verkopen, is de grote opknapbeurt die dat gebouw wacht.

    Opmerking


    • #3
      Ik ben hier absoluut niet rouwig om. Het gebouw oogt slecht onderhouden. Als een andere partij, commercieel of niet, dit pand in oude luister gaat herstellen heeft een mijn zegen.

      Mooie locatie voor een Hilton, overigens.

      Opmerking


      • #4
        Ik weet het bestemmingsplan niet op die locatie, maar Hilton gaat daar niet zitten daar is het veel te klein voor.

        Opmerking


        • #5
          Iets voor Oostwegel?

          Opmerking


          • #6
            De auto.... de auto altijd die auto. Laat toch staan dat ding. En de auto kan achter de Sphinx meneertje, op loopafstand. Geen hotel, geen opvang, geen studentenhuisvesting. Iets met wellness. Sauna, turks bad? Moskeetje ?

            Opmerking

            Bezig...
            X