Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Overlast studenten

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Overlast studenten

    Buurtplatform: alcoholoverlast groeit.

    STATENKWARTIER
    Brief naar stadsbestuur over misbruik door studenten.

    Buurtplatform Argus van het Statenkwartier is 2009 begonnen met een nieuwe protestbrief aan het stadsbestuur, dit keer over de toenemende overlast die de binnenstadbewoners ervaren van excessief alcoholgebruik door studenten.
    De buurt zucht al onder allerlei vormen van drugsoverlast en wil er geen nieuwe problemen bij.
    Volgens voorzitter Maria Essers is de maat voor veel inwoners vol.
    Ze weigeren nog langer te accepteren dat bij nacht en ontij brallend volk door de straten trekt, vuilniszakken kapot trapt, over auto’s loopt en in brievenbussen urineert.
    In de brief worden met name twee cafés in de Brusselsestraat genoemd: De Oase en De Uni.
    De afgelopen jaren zijn politie en universiteit op meerdere vlakken actief geweest om de overlast van nachtelijk studentenvertier aan te pakken, inclusief het opleggen van hoge boetes.
    Met enkele studentenverenigingen zijn afspraken gemaakt die worden nageleefd, maar daarmee is de overlast niet afgenomen.
    Argos constateert dat de twee wijkagenten onevenredig veel tijd kwijt zijn aan het bestrijden van studentenoverlast.
    De buurt vraagt het stadsbestuur om eindelijk te gaan optreden tegen alcoholgerelateerde uitwassen, die de afgelopen tijd meerdere keren hebben geleid tot opstootjes tussen verschillende studentenclubs en klanten van verschillende studentencafés.
    Het wordt tijd dat een professioneel buurtbeleid wordt opgezet met alle partijen die daar een rol in kunnen spelen, vindt Argos.
    Het buurtplatform wijst het stadsbestuur op het beleid van sommige cafés dat klanten (vaak studenten) uitnodigt om veel meer te drinken dan goed voor ze is.
    Zo kan iedereen die 15 euro betaalt op zaterdagavond van 22.00 tot 01.00 uur 'onbeperkt drinken' in café De Feesfebrik aan de Markt.
    De omwonenden betalen de tol van de vorm van verstoring van hun nachtrust en vernielde spullen, schrijft Argos.
    Het buurtplatform vraagt om een alcoholbeleid dat wordt gedragen door gemeente, horeca en andere partijen met duidelijke afspraken over het terugdringen van excessief alcoholgebruik en bestrijding van overlast.
    Historie is niet alleen het weergeven van de as, maar ook het doorgeven van het vuur.
    Thomas More
Bezig...
X