Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Nogmaals bronvermelding, columns en toegevoegde waarde

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Nogmaals bronvermelding, columns en toegevoegde waarde

    Enkele maanden geleden maakten wij een opmerking naar De Limburger dat zij zonder bronvermelding relevante informatie van ons forum hadden geplukt. Deze informatie werd verwerkt in een artikel en in hun krant geplaatst. Vanuit MO werd hier tegen terecht een opmerking gemaakt dat ook m.b.t. onze informatie bronvermelding geldt.
    Voor de MO-er die de krant leest en daar een interessant artikel ontdekt gelden dezelfde regels (bronvermelding) maar nu andersom. Nu ligt het bij een krant iets anders. De krant is eigenaar van de geplaatste artikelen en niet de individuele journalist/schrijver van het artikel. De voorwaarden van De Limburger zijn duidelijk. Helder is een ander punt dit heeft te maken met de leesbaarheid, het is en blijft koude stof.
    Hetgeen MO wil voorkomen is dat we om de oren worden geslagen met een koekje van eigen deeg. Om die reden is onze disclaimer aangepast en ja we moeten onze eigen regels voortvloeiend uit onze disclaimer handhaven. Rechtszaken, daar hebben we geloof ik allemaal geen zin in.
    Wat betreft de column het verhaal is simpel, er wordt een tekst geplaatst uit de krant, de mediagroep moet toestemming geven. Het enige dat MO verlangt is dat over deze tekst door degene die hem plaatst iets wordt geschreven. Bijvoorbeeld ter verduidelijking en ter commentariƫring van het stuk. Het geheel dient wel een toegevoegde waarde te hebben.
    Hopelijk is het nu duidelijk uitgelegd. De gebruikers van MO moeten namelijk beseffen dat een goede moderatie de duidelijkheid en helderheid ten goede komen.
Bezig...
X