Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Nieuwjaarswens van het bestuur van Stichting MestreechOnline 2015.

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Nieuwjaarswens van het bestuur van Stichting MestreechOnline 2015.

  Beste gebruikers en lezers van MO,

  Het jaar 2015 loopt weer tegen het eind. Het was voor iedereen en zeker ook buiten ons forum een turbulent jaar. Een woeligheid die ons zeker zal meenemen naar 2016, waarvan wij hopen dat de rust in ons en de omringende landen weerkeert.

  Het was ook het jaar dat MO in een nieuw jasje kreeg en er een gedegen opschoning van ons bestand plaatsvond. Het project OuderenOnline, een samenwerkingsverband tussen de gemeente Maastricht, Kompas en MO, werd met succes afgesloten. Namens MO was Pier de leider die op onnavolgbare wijze het project tot een goed einde bracht. Zonder de hulp van enkele andere MO gebruikers, Wigo, Parel en Breur, waren de presentaties in het water gevallen. Een gedegen evaluatie van het project werd uiteindelijk gepresenteerd aan de wethouder Andre Willems.
  Het nieuwe onderwerp "gastblog" leverde mooie verhalen en anekdotes; nieuwe gastbloggers verdienen komend jaar onze aandacht om weer mooie en interessante verhalen te kunnen plaatsen.
  MO ging in 2015 ook naar Facebook. In een besloten groep, met meer dan 180 leden, wordt met enige regelmaat een geschiedenisquiz gehouden. Een tiental "vrienden" maken zich hier sterk voor; met hints en mogelijke of verkeerde tips wordt hun kennis van Maastricht danig op de proef gesteld. Diverse van deze "vrienden" zijn ook lid van MO geworden en gaven aan de eindejaarsquiz ook te willen maken en inzenden. We zullen zien of onze insteek naar social media het gewenste resultaat zal opleveren!!
  Als jullie dit lezen geeft de jaarlijkse en nieuwe eindejaarsquiz, gemaakt door Pier (de winnaar van 2015), weer de nodige hoofdbrekens. Tot en met "Driekoningen" zal het onrustig zijn in menig huishouden en op het forum; oplossingen van de quiz dienen namelijk tegen elke prijs gevonden te worden.

  Ook het komend jaar zal MO regelmatig met projecten naar buiten treden. Bij voldoende deelname zal op donderdag 21 januari 2016 de digitale Franse Volkstelling van 1795-1803 gepresenteerd worden; een fenomeen om met digitale gegevens, zaken die in deze tijd speelde wetenschappelijk te onderbouwen. Een must voor mensen die geschiedenis een warm hart toedragen.
  Tot slot wens het bestuur van de Stichting MestreechOnline iedereen een gezegend kerstfeest en een gelukkig (zaolig) 2016.


  De leefs mer eine kier .

 • #2
  En ouch naomes de Vrun Mestreechter Gievelstein (VMG)  Kiek ins nao bove !
  http://www.maastrichtsegevelstenen.nl

  Opmerking

  Bezig...
  X