Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Engel uit de voorstad (toelichting)

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Engel uit de voorstad (toelichting)

  Biografie

  In Engel uit de voorstad wordt het dagboek van een lichtwezen ontmanteld.
  Een samenvatting van gebeurtenissen die zich in het verleden hebben genesteld en waarvan sommigen in het heden nog zullen uitbroeden.
  Gecodeerde verhalen die in de gedachten van de lezer worden ontcijferd.

  (Is het debuut van Roland Steijns, Maastricht 1969)  Mystiek, liefde en trouw


  De cover geeft een triest gevoel. Al die namen van overledenen, op die van de auteur na. Sommigen hebben een boodschap. Je wordt nieuwsgierig naar wie die personen waren bij leven. Wat ze deden en hoe hun leven was. De titel heeft iets troostends, alsof ze waakt over al die overledenen.
  Het boek begint met twee woorden met elk hun woorden voor betekenis erbij. Woorden die voor een ieder anders zijn, maar voor de meesten wel herkenbaar. Daarna is het boek opgedeeld in drie delen: Mystiek, Liefde en Rouw, met bijpassende gedichten. Het zijn gedichten die je raken en die je laten nadenken. Soms moet je ze een paar keer overlezen om het te begrijpen, maar dan nog kan of wil je ze niet begrijpen zoals bijvoorbeeld in het gedicht Haven. Waarbij je eerst het idee hebt dat het over iets totaal anders gaat om daarna onverwachts te eindigen op een manier die je niet kan of wil begrijpen. Troost in gedichten


  Sommige rouwgedichten komen troostend over, zoals bijvoorbeeld Afstand. De titel klinkt wat kil, maar na het lezen van het gedicht kan je er alleen maar troost in vinden en hoop je dat het laatste vaak gebeurt als je een geliefde bent verloren. Andere gedichten toveren een glimlach op je gezicht, omdat je het herkent, zoals Hartritme. Bij veel gedichten heb je het gevoel dat de auteur het zelf heeft meegemaakt, zoals in Kinderparadijs. Voor sommige ouders zal het gedicht herkenbaar zijn. Je voelt het verdriet en de spijt in het gedicht.
  Gedichten die je raken


  Voor iedereen staan er wel een of meerdere gedichten in waar hij of zij zich in herkent. Een ieder zal de gedichten misschien anders interpreteren dan de auteur bedoeld had, maar dat is niet erg. Het belangrijkste is dat de gedichten overkomen, dat ze raken. Bij ondergetekende kwamen ze in ieder geval over en veel gedichten raakten me diep zoals bijvoorbeeld Eerlijk leven, wat voor mij persoonlijk heel herkenbaar is.


  Kortom, dit boek is voor iedereen die van gedichten houdt waardoor je aan het denken wordt gezet en die van gedichten houdt met een boodschap erin verwerkt.

  Recensent: Bol.com
Bezig...
X