Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Nieuwe bedrijfslocaties: Maastricht trapt op de rem

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Nieuwe bedrijfslocaties: Maastricht trapt op de rem

    Maastricht is de komende jaren terughoudend bij het ontwikkelen van bedrijventerreinen en kantoorlocaties. Zo wordt het beoogde bedrijventerrein Panneslager in Eijsden niet meer ontwikkeld. Dat gebied werd tien jaar geleden in samenwerking met de gemeente Eijsden aangewezen als reserve-terrein.
    bron: http://www.l1.nl/content/5193043/nie...rapt_op_de_rem

    Rem op kantoren en bedrijventerreinen

    Maastricht zet de rem op de ontwikkeling van nieuwe kantoorlocaties en bedrijventerreinen.

    Uit onderzoek van Buck Consultants blijkt dat Maastricht meer aanbod dan vraag heeft. Voor de kantoormarkt betekent dit een leegstand van 14%. Een toename van de leegstand wordt verwacht. Daarom kijkt Maastricht voortaan zeer kritisch naar nieuwe plannen voor kantoorbouw. Ook bij bedrijventerreinen is er sprake van een overschot. Het stadsbestuur heeft daarom besluiten een streep te zetten door bedrijventerrein Panneslager, dat Maastricht samen met Eijsden zou ontwikkelen. De ontwikkeling van bedrijventerrein Lanakerveld wordt voorlopig 'on hold' gezet.
    Bron: http://www.limburger.nl/article/2011...ijventerreinen
    Last edited by Rubke; 7 april 2011, 10:48.
    Fallor ergo sum

  • #2
    Oorspronkelijk geplaatst door Rubke Bekijk bericht
    Uit onderzoek van Buck Consultants blijkt dat Maastricht meer aanbod dan vraag heeft. Voor de kantoormarkt betekent dit een leegstand van 14%.
    Ruim 6,5 miljoen vierkante meter aan kantoorruimte in Nederland staat leeg. Dat is bijna 14 procent van het totaal, zo blijkt uit een dinsdag gepubliceerd rapport van DTZ Zadelhoff.

    Nederland Compleet; factsheets kantoren- en bedrijfsruimtemarkt DTZ Zadelhoff, januari 2011
    Wat kantorenleegstand betreft zit Maastricht op het gemiddelde. In veel gemeenten in de Randstad is de leegstand groter (in Nieuwegein bijv., met evenveel vierkante meters kantoorruimte als Maastricht: 23,5%; in Maarssen: 33%). De meeste gemeenten hebben op de rem getrapt wat ontwikkeling van kantoren- en bedrijfslocaties betreft. Toch schijnt het nog steeds winstgevend te zijn om nieuwe kantoren te bouwen op gewilde locaties (bijv. langs de Zuidas in Amsterdam), ook al is het vrijwel zeker dat er daardoor elders onverhuurbare kantoorruimte achterblijft.

    Opmerking

    Bezig...
    X