Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

TEDx Maastricht

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • TEDx Maastricht

    TED (Technology, Entertainment, Design) is een vierdaagse bijeenkomst die sinds 1984 jaarlijks gehouden wordt in Californië (USA). Sprekers afkomstig uit de drie werelden uit de titel vermaken en - vooral - informeren elkaar daar met korte lezingen over onderwerpen uit hun gebied van expertise of de wetenschap in het algemeen. Tijdens één bijeenkomst komen tientallen sprekers aan het woord.

    De bedoeling van TED is vooral om grote denkers én doeners een podium te geven om te proberen het high-level publiek te overtuigen van hun visie of nieuwe ideeën. Elke spreker heeft maximaal achttien minuten de tijd voor zijn presentatie. Goede ideeën moeten zich van daaruit verspreiden over de wereld, ideologisch gezien. Daarom zet de organisatie van TED ook camera-opnames van het overgrote deel van de gehouden lezingen vrij toegankelijk op hun website. De daar aanwezige filmpjes worden vrijgegeven onder een Creative Commons license.

    De inhoud van de lezingen bevat geen zware theoretische kost, maar wordt zo toegankelijk mogelijk gemaakt. Het draait tijdens de bijeenkomst ook niet om algehele dossierkennis, maar vooral om het kweken van begrip en bewustzijn en om toepassingen van de wetenschap te laten zien die bij kunnen dragen aan een - op wat voor manier dan ook - betere wereld. Bijvoorbeeld ten bate van de leefwereld van wilde dieren, minder milieuvervuiling, vernieuwende technologie of voor het verminderen van stress en toename van verdraagzaamheid.
    4 April 2011 dus ook een Maastrichtse versie http://www.tedxmaastricht.com/

    youtube trailer http://www.youtube.com/embed/E25VKdprViY
    Fallor ergo sum

  • #2
    Goed plan. Als je het als limburger alleen moet doen met de kennis van het AZM ben je soms wel aan je lot overgelaten, is mijn idee.

    Opmerking


    • #3
      [ame]http://www.youtube.com/watch?v=Cpc-t-Uwv1I[/ame]

      [ame]http://www.youtube.com/watch?v=b694exl_oZo[/ame]
      Fallor ergo sum

      Opmerking

      Bezig...
      X