Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Leuk bedrijf!

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Leuk bedrijf!

    Intimidatie bij Vodafone

    De 23 personeelsleden in het callcenter van Vodafone in Maastricht die tegen het inleveren van vakantiedagen hebben gestemd, wordt het leven zuur gemaakt door collega's en het management.
    Ze zouden met hun stemgedrag hebben geriskeerd dat de complete Klantenservice zou worden uitbesteed aan een extern callcenter en uit Maastricht zou verdwijnen.

    Het telecombedrijf wil bezuinigen, onder meer door het aantal verlofdagen te verminderen van 41 naar 30. Normaal wordt zoiets in een cao geregeld, maar omdat Vodafone geen vakbonden binnenlaat, moest ieder personeelslid persoonlijk akkoord gaan. Als niet 95 procent van het personeel dat deed in een vertrouwelijke enquête, zou Vodafone het werk uitbesteden. Het dreigement werkte: slechts 3 procent stemde tegen.
    De tegenstemmers klagen sindsdien over pesterijen en intimidatie. Hun namen zijn via de adreslijst van een directiemail bekend geworden.
    Leidinggevenden zouden hebben aangegeven dat de 23 via de rechter zullen worden gedwongen alsnog de versoberde arbeidsvoorwaarden te accepteren. Bestuurder Ger Klinkenberg van FNV Bondgenoten: „Het spel wordt hard gespeeld. De mensen voelen zich erg geïntimideerd. Vodafone is een Angelsaksisch bedrijf dat vakbonden buiten de deur houdt en geen cao's afspreekt. Mensen die niet akkoord gaan met de verslechtering van de arbeidsvoorwaarden worden gebrandmerkt."

    Volgens Klinkenberg zal de houding van Vodafone uiteindelijk tegen het bedrijf gaan werken. „Het verloop is erg groot. Als de arbeidsmarkt aantrekt, gaan ze problemen krijgen met het vinden van personeel."
    Vodafone herkent zich niet in het geschetste beeld [!]. Een woordvoerder: „Nu besloten is het callcenter hier te houden is de sfeer op de werkvloer juist uitstekend."

    DDL, Gepubliceerd op: 27.07.10 07:00
Bezig...
X