Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

EI baar Cultuur / Maos en Neker

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • EI baar Cultuur / Maos en Neker

    Het in 1982 opgerichte, ruim 60 leden tellende Maos en Neker kan inmiddels bogen op een mooie traditie voor wat betreft het uitvoeren van originele dialectstukken.

    En ook in 2011 is het raak; dit keer met een hilarische persiflage op het plan van Maastricht om culturele hoofdstad van Europa te worden. Over de invulling daarvan blijken bewoners van Vrijthof en Markt nogal verschillend te denken. Het begint met het niveau van de stadsprocessie en gaandeweg komen het Preuvenemint, Winterland en de concerten van André Rieu ook aan bod.

    Die van de Markt zetten daar in hun streven naar topcultuur een geïmproviseerde nachtclub tegenover. En dan blijkt dat die van het Vrijthof lang niet zo chic zijn als ze zich willen voordoen. De apotheose speelt zich af op carnavalsdinsdagavond rond het neerhalen van het Mooswief. De ultieme stadscultuur?

    Tien voorstellingen onder leiding van de nieuwe regisseuse Jolanda Jonkers Een belangrijke vernieuwing heeft zich voorgedaan in de regie. Na een aantal producties gedraaid te hebben onder regisseuse Riny Jalhay, met assistentie van Emilie Kreykenbohm, is de regie nu in handen van Jolanda Jonkers. Een beroepskracht, dus letterlijk een vakvrouw, die in Maastricht eerder producties regisseerde bij o.a. de Mestreechter Operètte Vereiniging en Toneelgroep Limmel.

    De teksten van deze muzikale komedie zijn van de hand van ‘huisschrijver’ Will Wintjens. Het koor staat onder de leiding van dirigent Hans Geerkens, die ook tekent voor alle arrangementen.

    Voorstelling op 29 en 30 april en op 6, 7, 13, 14, 20 en 21 mei. Aanvang: 20.15 uur. Kaarten kosten 20 euro per stuk (vanaf 10 kaarten 1 euro korting per kaart). Als extraatje kan men het theaterbezoek vooraf laten gaan door een heerlijk buffet-arrangement (à 17,50 euro p.p.) in en verzorgd door La Bonbonnière.
Bezig...
X