Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Maastrichtse première oratorium met teksten Pierre Kemp

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Maastrichtse première oratorium met teksten Pierre Kemp

    Eén keer slechts werd het oratorium L’histoire de l’enfant de Dieu van componist Hendrik Andriessen uitgevoerd, in 1921 in Haarlem. Grote afwezige daar was de tekstschrijver, de Maastrichtse dichter Pierre Kemp. Als reden gaf hij ziekte op, waarschijnlijker is dat hij door heimwee niet zo ver van huis kon.
    (...)
    Na de opvoering van het oratorium in 1921 in Haarlem vroeg Andriessen in een brief (ze zouden elkaar na 1917 nooit meer zien) aan Kemp: “Kan ’t ook niet in Maastricht uitgevoerd worden?”. Binnenkort, bijna negentig jaar na dato, gaat de wens van de componist in vervulling, tijdens de Allerzielenconcerten van het Arka Symfonie Orkest in de St.Janskerk in Maastricht.

    Lees meer over de bijzondere samenwerking tussen Andriessen en Kemp in het artikel van Wido Smeets in Zuiderlucht, oktober 2010.
    L’histoire de l’enfant de Dieu. Oratorium van Hendrik Andriessen, met tekst van Pierre Kemp, door het Arka Symfonie Orkest. Met inleiding door Wiel Kusters. Op 30/10 en 2/11 in de St.Janskerk Maastricht, 20.15 uur.
    www.arkasymfonieorkest.nl
Bezig...
X