Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Een nieuwe mantel voor Slevrouwe, met uw naam er op !

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Een nieuwe mantel voor Slevrouwe, met uw naam er op !

    PERSBERICHT

    Een nieuwe mantel voor Slevrouwe, met uw naam er op !

    In 2014 bestaat het beeld van de Sterre der Zee in Maastricht 600 jaar, en de Broederschap van Onze Lieve Vrouw 300 jaar. Om deze eeuwfeesten waardig te vieren, hebben de broederschap, het dragersgilde en het kerkbestuur van de Onze Lieve Vrouwebasiliek van Maastricht het initiatief genomen om het bekende beeld een bijzonder jubileum-cadeau te geven, namelijk een nieuwe mantel. Een mantel die ervoor zorgt dat Slevrouw bij processies en rondgangen veilig naar buiten kan.

    De nieuwe mantel wordt ontworpen in het kader van een project van Creative City Zuid, het projectbureau van de Academie van Beeldende Kunsten in Maastricht, en wordt dus ‘made in Maastricht’. De studenten die de nieuwe mantel gaan ontwerpen gaan zich niet alleen verdiepen in de betekenis van de Maria-devotie en de geschiedenis van de Sterre der Zee, maar ook in de innovatie op het gebied van materiaalgebruik en ontwerp, zodat de nieuwe mantel beter bestand zal zijn tegen weersinvloeden. Zo ontmoeten in dit innoverende project studenten, onderwijs, religie, cultuur, innovatie en industrie elkaar, en wordt de nieuwe mantel een prachtig kunstobject van eigen bodem.

    Het project wordt gefinancieerd met sponsoring door particulieren, bedrijven en stichtingen. Maar iedere gift is welkom. Voor een bijdrage vanaf slechts € 25,00 kan iedereen zijn naam laten vereeuwigen in de voering van de nieuwe mantel, door overmaking van een bedrag op een speciaal daartoe geopende rekening.

    Alle verder informatie is te vinden op de website van de Onze Lieve Vrouwebasiliek: http://www.sterre-der-zee.nl/help-slevrouw-aan-een-nieuwe-mantel/

Bezig...
X