Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Sterrenhemel der lollarden

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Sterrenhemel der lollarden

    Dagblad De Limburger:


    De kosten voor restauratie verlichting en het aanbrengen van de nieuwe verlichting door ontwerpburo Pieter Spruyt bedragen minder dan € 13.000,--. De kosten van de activiteiten rondom het jubileum bedragen € 30.000,-- (dus inclusief de verlichting).

  • #2
    Cellebroederskapel

    Aardig artikel. Jammer dat niet vermeld wordt dat de broeders van de Beyart inderdaad de kapel wisten te restaureren (1964-1966) - en goeddeels eigenhandig de kalk van de gewelfschilderingen krabden - en daarvoor in het Monumentenjaar 1975 een landelijke onderscheiding kregen.

    Broeder Orestes en broeder Sigismund Tagage zijn inmiddels beiden tot hun vaderen verzameld. Zij hebben jarenlang de exploitatie van de kapel rond weten te krijgen. Je kon voor een bezichtiging de sleutel lenen aan de receptie van de Beyart. De Cellebroederskapel werd een gewilde locatie voor lessen (boven) en lezingen (beneden), concerten op het orgeltje (waarschijnlijk) van de voormalige Wittevrouwen, huwelijken en recepties.

    Maar altijd moest de boel weer worden gepoetst en gekuist, en het werd de ouder wordende broeders te zwaar. Vandaar de uiteindelijke overdracht aan de Stichting Cellebroederskapel in 1995. De brede toegang vanuit de tuin van de broeders tot het pleintje voor de ingang moest worden afgesloten, maar men heeft dat met een open hek heel transparant gehouden.

    Wat betreft sterren tegen het plafond: de enige plaats in Maastricht waar men die nog in alle glorie kan zien is tegen het plafond van de Waalse Kerk.
    Bestanden bijvoegen
    Last edited by Clio; 10 juni 2012, 17:32.

    Opmerking


    • #3
      Cellebroederskapel werkzaamheden op 30 mei 2012

      Foto's gemaakt tijdens werkzaamheden binnen de Cellebroederskapel te Maastricht t.b.v. de nieuwe verlichting op 30 mei 2012. Foto's: Chris Henket.

      [ame]http://www.youtube.com/watch?v=d1Xu1vX-Pqs[/ame]

      Opmerking


      • #4
        Sjoen, Breur, kompleminte voor Chris.

        Opmerking


        • #5
          Mooi! Die muurschilderingen hebben ze mooi laten zitten zo. Ik vraag me wel af wat er aan die scheur in het dak daarboven gedaan kan worden.
          Is een behoorlijke.

          Ook interresant om eens boven de kapel te kijken.

          Opmerking


          • #6
            Op 1 juli is er een open dag voor ieder die de kapel eens wil bekijken buiten de diensten of concerten.

            Opmerking


            • #7
              Nieuwe verlichting voor de Cellebroederskapel Maastricht door Pieter Spruyt

              Last edited by Breur; 21 december 2014, 12:30.

              Opmerking

              Bezig...
              X