Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Frontenkwartier - informatie

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • #16
    Start Frontenpark 26 april 2013

    Vandaag hebben wethouder Gerdo van Grootheest en gedeputeerde Noël Lebens onder grote belangstelling het startsein gegeven voor de ontwikkeling van het Frontenpark. Aansluitend werd samen met alle aanwezigen (biologisch) geluncht bij Bureau Europa in de Timmerfabriek.



    Bron: Facebook Frontenpark.

    Opmerking


    • #17
      Wie op www.frontenpark.nl klikt komt op een moeilijk leesbare infopagina van de VVV Maastricht, verder is een non-informtief kaartje te downloaden. Als dit het is wat het MaastrichtLab aan informatie te bieden heeft dan is dit wel van abominabel niveau. Waar wordt op een beknopt inzichtelijke wijze wat verteld over de cultuur-historische en natuur waarde, zodat een goed beeld te krijgen is van het gebied? Nee laten we de lieve burgertjes van de stad met een lunch lokken, doet het altijd goed. Verder geen idee.... en op naar het volgende project.


      Tijdens de lunch gonsde het al van de ideeën:
      Last edited by ; 27 april 2013, 13:53. Reden: foto tekst

      Opmerking


      • #18
        Toekomstig Frontenpark omgedoopt tot Kunstpark

        Op o.a. gezien Maastricht is te lezen:

        Onder grote belangstelling is het toekomstige Frontenpark zaterdagmiddag omgedoopt tot kunstpark. Het Huis voor de Kunsten Limburg, Bureau Europa en de Jan van Eyck Academie stelden kunstenaars in de gelegenheid het stuk ‘wilde natuur’ aan de grens van het centrum van Maastricht met hun werken een extra dimensie te geven. Het project - PARKers – past precies in de filosofie van wethouder Gerdo van Grootheest. Hij benadrukte tijdens de vernissage nog eens dat het Frontenpark niet een alledaags aangeharkte en sjiek en sjoen park moet worden. “Maastricht bezit prachtige parken. Hier wordt het anders. Een stuk ‘wilde natuur’ gelegen op een plek waar alle historie van de stad bij elkaar komt.” Hiermee doelt de wethouder op de vestingwerken en industriële activiteiten. Maar ook op religie en de allereerste Maastrichtenaren die in deze contreien hun leventje leidden.
        De laatste vier decennia kwam het gebied, waar onder meer het goederenstation van de stad lag en van Gend & Loos de dienst uitmaakte, niet meer in het programma van de stad voor. Het werd een ‘vergeten’ plek. De komende jaren gaat het tot Frontenpark omgedoopte gebied een prominente rol spelen in de ontwikkeling van de stad. Met dat vooruitzicht kregen negen kunstenaars – uitgenodigd door Ilona van den Brekel en Bart van den Boom van Huis voor Kunsten Limburg – de opdracht werken neer te zetten die pasten in de ‘vergeten plek’.
        Het resultaat: PARKers presenteert werken die reflecteren op geschiedenis, heden en toekomst van het nieuwe landschapspark. Het park is open van zonsopkomst tot zonsondergang. Voor mensen met een beperking: Het gebied kent geen verharde paden. De werken staan tot en met zondag 8 september 2013 opgesteld op diverse plekken in het park.

        De populatie muurhagedissen in dit gebied heeft zich voornamelijk gehandhaafd door de rust in dit gebied en de aanwezige verwaarloosde vestingenmuren met veel zonopwarming. Hebben ze die beestjes verhuisd of wellicht tijdelijk de toegang ontzegd?

        Opmerking


        • #19
          Opties

          Ton er zijn wat opties: ze verhuizen de muurhagedissen naar Fort Sint Pieter (waar ze vanuit historisch perspectief niet thuishoren). Dan zullen ze daar de mensen moeten weren en de pas ingerichte mega parkeerplaats moeten sluiten. We wachten totdat men nu echt weet wat men wil met het Frontenpark en dan zitten we weer met die beestjes (ook de hazelworm trouwens) die dan wel in de volksmond inmiddels de platgetreden worm zal heten en niet meer het goudslangetje en alleen te zien zal zijn als preparaat in een museum of als perspectief tekening via de St. Janstoren. Dan kunnen we ook nog eens bekijken of deze diersoorten die zich eigenlijk door niet onderhoud hebben gevestigd in de stad kunnen schenken aan een zusterstad van Maastricht of verplaatsen naar de landgoederenzone.

          Wat een puinhoop! Ik probeer positief te zijn, maar het is zo moeilijk bij tijd en wijlen. Natuur in een stad is een moeilijk te "beheren" onderwerp. De een houdt van gierzwaluwen (), de ander van kat of hond, weer anderen zetten bevers uit of rapen dooie hommels op. Onkruid laten we tegenwoordig hoog groeien opdat het beter te oogsten is; m.a.w. een complex probleem met een knipoog. Sterkte gemeentebestuur en betrokken organisaties.

          Opmerking


          • #20
            Die paar kunstenaars die deze week exposeren proberen ons hoogstens wat uit de tent te lokken, om er eens te gaan koekeloeren en erover te praten of misschien over dit gebied na te denken. De gemiddelde Maastrichtenaar zal dit een zorg zijn, maar voor een paar creatieve geesten... wie weet?
            Misschien dat er in de toekomst nog iets prachtigs uit voortkomt.
            Laat er nog wat tijd overheen gaan.
            Gelukkig is er geen geld, de redding van dit gebied.

            Opmerking


            • #21
              Oorspronkelijk geplaatst door Ton
              Ondanks wordt het met bakken uit gegeven
              Maar dat maakt niks uit de gemeente betaalt.
              Dus Wij....
              Het gevoel ten onrechte de tol voor slecht gedrag en slecht beleid van anderen te moeten betalen, het wantrouwen tegen het gezag en het over de schouder terug kijken naar een mooier verleden.
              Uit: Zonder angst geen leven: Door de lange duur van de recessie neemt de bezorgdheid toe. Paul Schnabel, opiniestuk NRC

              En nu gaat het luchtalarm af.

              Opmerking


              • #22
                Van Sphinxpark naar Frontenpark

                Op symbolische en ludieke wijze wordt zaterdag de ‘energie’ van het Sphinxpark overgedragen aan het Frontenpark.

                Het Sphinxpark houdt daarmee na anderhalf jaar op te bestaan. Om 13 uur wordt in het park, in bijzijn van wethouder Gerdo van Grootheest, het afscheid van het park gevierd. In het park hebben projecten rond tuinieren, bijen houden, kunst, architectuur en stadsontwikkeling plaatsgevonden.
                Maar niet getreurd want aan de overkant van de weg lonkt het Frontenpark. Het nieuwe park wordt de komende tien jaar stapsgewijs ontwikkeld. Net als in het Sphinxpark is er aan de overkant van de Frontensingel ruimte voor experimenten en burgerinitiatieven.
                Na het afscheid van het oude park, wordt in een karavaan de weg overgestoken naar het nieuw te ontginnen gebied. Daar wordt het startsein gegeven voor de actie waarbij men voor een euro een bij kan adopteren.
                In de herfstvakantie zullen er in het Frontenpark voor het eerst activiteiten voor kinderen op touw gezet worden gezet.

                Meer informatie over activiteiten in het nieuwe park: www.frontenpark.nl

                Bron: http://maastricht.gezien.nl/

                Opmerking

                Bezig...
                X